VIDEO DA TI SRCE PUKNE: Halid Bešlić snimio ljubavnu pesmu po istinitom događaju iz 1941.
Foto: Printskrin

Da li vam je žao što se rastajeo

VIDEO DA TI SRCE PUKNE: Halid Bešlić snimio ljubavnu pesmu po istinitom događaju iz 1941.

Stars -
Dok su Envera Šiljka ustaše vezanog vodile na streljanje, on je prolazeći hodnicima i silazeći niz stepenice zatvora pevao Fridi pesmu “Jel' ti žao što se rastajemo“

Halid Bešlić je snimio spot za pesmu "Da li vam je žao što se rastajemo". Video je zasnovan na istinitim događajima i ljubavnom pričom iz 1941. godine, koja se prenosi s kolena na koleno.

Roman Slana zemlja Jasmina Imamovića govori o ljubavnoj priči nacionalnih heroja Envera Šiljka i Fride Laufer Jevrejin. Enver Spajk je bio jedan od šefova pokreta otpora u Tuzli, student prava, funkcioner u fabrici soli, ali i muzičar.

Frida Laufer bio je član ilegalne pokreta otpora u Tuzli. Oboje su bili na listi fašista kao istaknuti antifašisti Tuzle. Pored njih, u romanu se pojavljuju poznati i revolucionari Rudolf Vikić i Memo Suljetovića.Ljubav Envera i Fride završila se tragično. Ona je odvedena u koncentracioni logor, gde je zajedno sa njihovim, u logoru rođenim detetom, ubijena, a Enver Šiljak je, zajedno sa Rudolfom Vikićem i Memom Suljetovićem, streljan 5. septembra 1941. godine. Dok su Envera Šiljka ustaše vezanog vodile na strijeljanje, on je prolazeći hodnicima i silazeći niz stepenice zatvora pevao Fridi pesmu, “Jel' ti žao što se rastajemo“.

http://www.youtube.com/watch?v=dLT-QiSt64o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track