Dragana Mirković: Nemam ništa sa radnicima na crno

Intervju

Dragana Mirković: Nemam ništa sa radnicima na crno

Stars -
Pevačica kaže da je policija nije zvala nakon što je otkriveno osam ljudi bez radnih dozvola koji su radili na renoviranju njenog dvorca u Austriji

Našla se usred skandala.Dragana Mirković u intervjuu za Kurir naglašava da su ona i njen suprug Toni Bjelić angažovali austrijsku građevinsku firmu koja izvodi radove na njihovom dvorcu Ebenfurt i da nemaju veze s osmoro privedenih radnika iz Srbije i Bosne i Hercegovine koje je austrijska policija pronašala da rade „na crno“.

♦ Da li ste vi i vaš suprug znali ko izvodi radove na vašem dvorcu?- Ne, jer se to nas ne tiče. Više od deset građevinskih firmi radi u dvorcu i ono što nas interesuje je da li firma ima licencu. Ne možemo da ulazimo u to da li firma ima neprijavljene radnike.

♦ Ovo što se vama desilo je česta pojava u Austriji?- Veoma, i to se dešava svuda u Austriji, posebno sad kad nema viza i kad su otvorene granice. Radnici dolaze iz Slovačke, Češke, ne samo iz bivše Jugoslavije. Pre dve godine, kad je renovirana zgrada parlamenta u Beču, pronađeni su neprijavljeni radnici u firmi koja je izvodila radove. Verujte mi da predsednik parlamenta nije davao izjave, jer to nema veze s njim, kao što ni ovo nema veze s nama.

♦ Policija je razgovarala s vama?- Moj suprug i ja smo bili u Srbiji, gde smo proveli Uskrs. Policija nije kontaktirala s nama, iako smo sve vreme bili dostupni na austrijskim brojevima. Zvali su nas samo iz lokalnih novina i tako smo saznali šta se dešava. S druge strane, i da sam ja lično dovela te ljude, samo bih platila kaznu, i ništa više. Da se radi o velikom krivičnom delu, zna se postupak. Ovde nema narukvica. Ovo nije Srbija, da preko političkih veza sebi krojite zakon! Ja nemam moć, niti političku zaleđinu, i poručujem svima da se sete gde živim pre nego što me optuže za bilo šta!

Redovno obilazim gradilište

♦ Kako teče renoviranje dvorca?- Odlično, evo baš danas idem da obiđem radove. Mogu samo da vam kažem da bih volela da sam mogla da dovedem naše ljude i da njih plaćam, ali nažalost, austrijski zakon je takav i ne smem da idem protiv njega. Žao mi je što sam predstavljena na taj način, a najsrećnija bih bila da sam te ljude ja dovela da bezbrižno rade i zarađuju za hleb.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track