VEĆE OD OVE NEMA: Modelsica dobila novu jahtu od Meljničenka!
Foto: Profimedia

Ne štedi

VEĆE OD OVE NEMA: Modelsica dobila novu jahtu od Meljničenka!

Stars -
Imaće veliki atrijum na otvorenom i biće visoka tri sprata. Ima veliki bazen i dizajnirana je uglavnom po Sandrinom ukusu
Andrej Meljničenko ove godine pao je na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu. U 2014. bio je na 97. mestu, dok je sada 137. Međutim, to ga ni najmanje ne brine, jer se umesto trke za što višom pozicijom, posvetio nečem drugom - maksimalnom uživanju.
Naime, ovaj ruski milijarder, koji je u braku sa nekadašnjom članicom grupe „Models“ i manekenkom Aleksandrom, devojački Nikolić, izgradio je novu jahtu, i to ne bilo kakvu, već najveću na svetu. Naime, ovaj veličanstveni dvorac na vodi nosi ime "White Pearl“ (Beli biser) i dugačak je čak 147 metara - dakle skoro jedan i po put duži od fudbalskog terena. Time je daleko iza sebe ostavio 96,35 metara dugu jahtu „Sea Cloud” lansiranu 1931. i 89 metara (u ovoj konkurenciji) kratku jahtu „Maltese Falcon“, čiji je vlasnik kapitalista iz Silicijumske doline Tom Perkins, a koja je od 2006. godine, kada je napravljena, najveće privatno plovilo na svetu.
Izgradnja nove jahte Meljničenkovih držana je u najstrožoj tajnosti od 2012. godine, i o njoj se još uvek ne zna mnogo, iako bi uskoro trebalo prvi put da isplovi.
"Imaće veliki atrijum na otvorenom i biće visoka tri sprata. Ima veliki bazen i dizajnirana je uglavnom po Sandrinom ukusu. Ipak, spolja će biti i malo Andrejevog uticaja, budući da je on sve to i platio, pa je želeo da donekle podseća na "Pirate sa Kariba“", otkriva izvor blizak supruzi ovog milijardera, te dodaje da se nekoliko najboljih svetskih dizajnera utrkivalo u nacrtima za uređenje enterijera kako bi baš njima pripala čast da urede najveću jahtu na svetu.
Šta još poseduje Pored jahti, vlasnik je i aviona „boing 737“, i nekoliko skupocenih automobila. Osim luksuznog doma u Moskvi, imaju vilu „Altijar“ u Antibu, gde su se i venčali a koju je dizajnirao Filip Stark. Imaju i stan u Londonu koji je 2002. godine kupio za tri miliona, kao i imanje Hervud u Sariju u Velikoj Britaniji, na kom je 2007. na proslavi Sandrinog 30. rođendana pevala Dženifer Lopez.
(Puls)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track