KREĆE LUDILO: Sve spremno za Sabor trubača u Guči!
Foto: Fonet

Rokaj

KREĆE LUDILO: Sve spremno za Sabor trubača u Guči!

Stars -
Koncerte će održati Goran Bregović, Sanja Ilić Balkanika, Ekrem Mamitović, Marko Marković i Elvis Ajdinović

Pedesetpeti Sabor trubača u Guči počinje u ponedeljak i trajaće do 9. avgusta, a organizatori na ovoj manifestaciji očekuju preko 500.000 gostiju.Prema rečima domaćina ovogodišnje manifestacije Slobodana Jolovića, posetioci su počeli da pristižu sa svih strana.

"Iz inostranstva, za sada, su došli gosti iz Francuske, Rusije , Slovenije i Makedonije", rekao je on.Jolović je najavio da će najveću trubačku feštu na Balkanu podizanjem saborske zastave, uz himnu manifestacije "Sa Ovčara i Kablara" kod spomenika trubaču svečano otvoriti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Domaćin navodi da će Ljajić obići Muzej trube, kamp Turističke organizacije i lokaciju gde će biti izgrađen Dom trubača, pored hotela "As". Jolović je naglasio da će ove godine truba biti vraćena Guči, da neće biti turbo-folka i koncerata estradnih zvezda.

Prema njegovim rečima, nastupe će imati orkestri Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića."Takođe, koncerte će održati Goran Bregović, Sanja Ilić Balkanika, Ekrem Mamitović, Marko Marković i Elvis Ajdinović", rekao je Jolović.

Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor.Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Dragačevski Sabor trubača u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina “Nešnel džiografik" među 10 najbitnijih događaja u svetu.

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i sport u Guči i istoimena mesna zajednica, pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani, a najveću trubačku feštu pomažu i brojni sponzori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track