SAVO MERAKLIJA: Milošević sedam sati nije izlazio iz birtije!
Foto: Damir Dervišagić

SVIRAJ, TRUBO, SVIRALA ZADUGO: Sportisti omiljeni gosti na Saboru trubača

SAVO MERAKLIJA: Milošević sedam sati nije izlazio iz birtije!

Stars -
Potpredsednik FSS ostavio muzičarima bakšiš od hiljadu evra, a u kafani je dočekao i zoru u društvu selektora Radovana Ćurčića

Na 55. saboru trubača u Guči uživao je i proslavljeni fudbaler Savo Milošević.

Paparaco Kurira uslikao je potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije kako se veseli uz zvuke trube sa selektorom Radovanom Ćurčićem sedeći više od sedam sati u istoj kafani.

...pa je prešao na viljamovku...
...pa je prešao na viljamovku...

Zabava je krenula u 20 sati, a oko tri nakon ponoći, kada ga je poslednji put uhvatio naš objektiv, Savo nije imao nameru da napusti objekat. Zagrevanje je krenulo tužnim pesmama poput „Ðelem, đelem“, a kako je veče odmicalo, tako se i ritam ubrzavao u srazmeri sa popijenim alkoholom, da bi kulminacija bila uz Bregin „Kalašnjikov“ i „Gas, gas“.

...i onda je tražio „Gas, gas“
...i onda je tražio „Gas, gas“

Lumpovao celu noćI Savo je, kako se atmosfera podizala, menjao pića. Dan je započeo „sportski“, uz kafu i „koka-kolu“, a posle nekoliko sati je prešao na čuvenu rakiju viljamovku. Milošević se pokazao kao veoma galantan i orkestru koji mu je ispunjavao želje ostavio bakšiš veći od hiljadu evra.Bez truba, svadbarskog kupusa i Guče ne može ni trofejni srpski košarkaški trener Željko Obradović. Ekipa Kurira zatekla ga je oko podneva u popularnoj kafani u centru Guče.

Bez truba, svadbarskog kupusa i Guče ne može ni trofejni srpski košarkaški trener Željko Obradović
Bez truba, svadbarskog kupusa i Guče ne može ni trofejni srpski košarkaški trener Željko Obradović

Obradović obožava GučuNakon ručka, Obradović je krenuo u šetnju ulicama, a jedna od obožavateljki ga je prepoznala i skupila hrabrosti da mu priđe. Da je veliki fan Sabora naš trofejni stručnjak pokazao je još pre nekoliko godina, kada je odbio ponudu da bude predavač u kampu u Las Vegasu jer se održavao u vreme najvećeg festivala trube na svetu.U srcu Šumadije jednostavno nema mesta za tugu jer zahvaljujući trubi sve se zaboravlja, pa zato u Guči i kažu: „Sviraj, trubo, svirala zadugo.“

TradicijaSVADBA PO STARIM OBIČAJIMATokom jučerašnjeg dana prikazana je tradicionalna dragačevska svadba sa običajima koji je prate, a ulicama su prodefilovali i finalisti takmičenja za najbolji orkestar, koje je održano tokom večeri na gradskom stadionu. Mlada i mladoženja su, kao što tradicija nalaže, varošicom prošli na konjima.

Podrška iz SkupštineMAJA GOJKOVIĆ DOVELA MAMU NA TRUBAČEMaja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, stigla je juče u Guču u pratnji majke Savke. Obilazak varoši započela je u zgradi Starog načelstva, koja se trenutno rekonstruiše. Maja se negde oko 12 sati prošetala centralnim ulicama. Prva žena srpskog parlamenta nije mogla da prođe nezapaženo, a ljudi su joj prilazili i mahali iz obližnjih kafana. Maja je sa svima popričala, pozdravljala i strpljivo odgovarala na sva pitanja okupljenih. Nakon ručka u jednom restoranu, Gojkovićeva se zaputila za Novi Sad, a obećala je da će ponovo doći i naredne godine da bi uživala u koncertima i osetila makar delo vrhunske atmosfere.

Izaziva sudbinuPIJANI MOMAK PLESAO NA BANDERIU Guči kao da sam bog čuva pijane goste, s obzirom na to da nije zabeležen veći incident iako svake večeri neko izaziva sudbinu. Jedan od posetilaca umalo nije pao sa bandere na koju se popeo i stajao na jednoj nozi. Momak pod gasom je čak i igrao dva-tri metra iznad tla, ali čim je primetio da više ne privlači pažnju, uspeo je bezbedno da se prizemlji i nastavi zabavu na livadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track