(VIDEO) Životna priča Zdravka Čolića: Šmeker zbog kog su devojke lomile izloge!
Foto: Printskrin Fb

LEPOTAN

(VIDEO) Životna priča Zdravka Čolića: Šmeker zbog kog su devojke lomile izloge!

Stars -
Već u drugoj polovini sedamdesetih godina je postao jedna od najvećih zvezda domaće scene, a u to vreme je počela i histerija lepšeg pola za ovim izvođačem

Zdravko Čolić (64) i danas je jedan od najpopularnijih pevača, ali u vreme svoje najveće slave 80-ih godina prošlog veka dobijao je stotine pisama obožavateljki svakodnevno iz cele bivše Jugoslavije. Na većinu je odgovarao i to sam jer nije želeo da mu neko pomaže oko intimne prepiske. Šmeker svetskog glasa ne prestaje da intrigira javnost, a ovo je njegova interesantna životna priča.Rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu. U detinjstvu se bavio sportom, bio je golman u juniorskom timu Železničara i trkač na 100m. Iako je imao odlične rezultate u sportu, nikada nije osvojio neki veći trofej. Pored toga glumio je u dečijim pozorištima, svirao gitaru i pohađao muzičku školu.

Turneja koja je usledila je uključila i gostovanje u Prištini, u kojoj zbog demonstracija početkom osamdesetih godina, niko nije gostovao više od godinu dana. Njegov reklamni spot za album je bio zabranjen, jer je slogan iz spota ,,Nova diverzija Zdravka Čolića” bio veoma tendeciozan za to vreme. Album ,,Ti si mi u krvi” iz 1985. godine sem pesama ,,Ti si mi u krvi” i ,,Pamti me po dobru”, koje su prošle dobro, doneo je pesme koje su imale u sebi novokomponovani narodnjački zvuk. To je propraćeno veoma lošim kritikama i drastičnim padom prodaje izdanja.1990. godine radi album sa Bregovićem ,,Da ti kažem šta mi je”, na kom se pojavila obrada narodne pesme ,,Čaje šukarije”, u kojoj mu je partnerka devojčica Ivana, koja je pobrala simpatije mnogih zahvaljujući ovom nastupu.Kada je počeo rat, Čolić se preselio u Beograd, gde do danas, s vremena na vreme, nastupa i publikuje albume.

Ovaj tekst je preuzet sa portala Stil Pogledajte još na portalu Stil: Skandali kraljevskih porodica: Sjaj njihovog trona sve više bledi! (FOTO) Zaratila sa modom: Najzgodnija žena sveta u najgorem izdanju! (FOTO) Isterao je iz kuće, i doveo ljubavnicu: Sjajna reakcija bivše žene! Nikad izvini: Jaka žena se nikad ne pravda zbog ovoga! Propolis, prirodni antibiotik: Ubija sve što smeta zdravom organizmu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track