OLIVERA KOVAČEVIĆ: Nema više pevanja na plejbek, samo uživo!
Foto: Dragan Kadić

Promene u programu

OLIVERA KOVAČEVIĆ: Nema više pevanja na plejbek, samo uživo!

Stars -
Urednica zabavnog programa RTS najavila promene

Olivera Kovačević, uredica zabavnog programa Radio televizije Srbije, najavila je da će se ubuduće u svim muzičkim programima Javnog servisa pevati i svirati isključivo uživo, odnosno bez plejbeka i matrice. Ona je rekla i da muzički program RTS podržava sve muzike žanrove, pa će u programu ostati emisija "Tri boje zvuka", iako njen rejting nije najveći.

"Takođe, RTS pokreće emisiju i festival "Bunt" u kojoj će se naći i R'n'B, pank i drugi muzički pravci, tako da se mladi ljudi iz garaža presele pred kamere RTS", kazala je Olivera. Pored toga, u planu je i nova emisija narodne muzike koja će se zvati "Ide Mile" u kojoj će biti zastupljena izvorna narodna muzika, ali i ona aktuelna istog žanra, a u studiju će pored velikog Narodnog orkestra RTS naći i jedan manji.

"U planu je i da od nove godine startuje i veliki šou sa zabavnom, džez i revijalnom muzikom, u kome će učestvovati čitava muzička produkcija RTS. Sva četiri orkestra i dva hora, Veliki i "Kolibri", naći će svoje mesto pred ekranom", otkrila je Kovačevićeva. Ona je takođe otkrila da će pored kviza "Potera" startovati i novi kviz "Lavirint", koji je ceo u produkciji RTS, a ne licencno izdanje, dok će voditelj tog kviza biti Dejan Pantelić. Ono što je novo, to je da će voditeljka Beogradske hronike Rada Đurić imati svoj šou vikendom po podne pod nazivom "A sad Rada", sa publikom u studiju, a baviće se raznim ženskim temama. I dalje će se emitovati emisije "Leti, leti, pesmo moja mila", "Šljivik", "Mira Adanja Polak i vi", "Balkanskom ulicom", "Sasvim prirodno" i "Kao sav normalan svet", a od oktobra počinje novi serijal "Da, možda, ne", koji će voditi i uređivati upravo Olivera Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track