(VIDEO) Zbog ove žene tragične sudbine Dino Merlin je otpevao najtužniju pesmu u svojoj karijeri
Foto: Tviter

Bolest je savladala

(VIDEO) Zbog ove žene tragične sudbine Dino Merlin je otpevao najtužniju pesmu u svojoj karijeri

Stars -
Imala je porodicu, muža koji je obožava, potomstvo, lepotu kakva se ne sreće...a onda je dobila zlokobnu vest

Emka Huseinbegović bila je supruga poznatog bosanskog pevača, Eldina Huseinbegovića. Bili su lep i srećan par, međutim, Emka se razbolela.

Dijagnoza: multiplasklerozaIako neki uspevaju da dožive duboku starost uprkos težini ove bolesti, Emka nije uspela dugo da se odupire bolesti i drži je pod kontrolom.

Prvo su počele da joj otkazuju motorne funkcije i završila je u invalidskim kolicima. A zatim je oslepela.

Da šutišLjubav i posvećenost prema supruzi bili su kantautoru Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najlepših pesama. Jednu od njih, "Da šutiš", otpevao je Dino Merlin.

Tom prilikom Eldin je rekao: "Osobi koju najviše volim nisam mogao pokloniti cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slepa i u kolicima je. Kad bih mogao vratiti vreme i kad bih znao da će oslepeti i biti u kolicima, opet bih je oženio."

Tihi odlazakU aprilu 2013. godine, nakon nekoliko godina borbe protiv ove mučne bolesti, Emka je preminula.

Eldinovi poštovaoci i obožavaoci širom sveta upućivali su mu reči podrške i utehe, a "rahmetli Emki" poželeli "lep dženet".

Tri meseca nakon njene smrti, Eldin se ponovo oženio Novopazarkom Sezan, sa kojom je kasnije dobio kćerku.Na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, iako ih je nekada bilo puno, više nema nijedne Emkine fotografije.

(Bktvnews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track