SENZACIONALNO: Goran Bregović otkrio da su koristili kokain i ko im ga je nabavljao!
Foto: Profimedia

Otvoreno o porocima

SENZACIONALNO: Goran Bregović otkrio da su koristili kokain i ko im ga je nabavljao!

Stars -
U rokenrolu uvek ima previše i slave i žena. Jedino sam uvek pazio da nas ne ulove s drogom

Goran Bregović otkrio je da je Bijelo dugme koristilo kokain i da su im za to pare davali iz diskografska kuća "Jugoton".

"To je bilo u trošku studija. Imao sam rokove koje je trebalo ispoštivati, u dve sedmice sam morao napisati određenu količinu muzike, i to mi je pomagalo da ostanem budan. Ali ja sam sa drogom raskrstio”, otkrio je Bregović.

"U rokenrolu uvek ima previše i slave i žena. Jedino sam uvek pazio da nas ne ulove s drogom", rekao je Bregović.

"Bijelo dugme je uvek sviralo pastirski rok. Čitavo vreme pritiskali smo tu istu tačku”, rekao je Bregović, dodajući da mu ne smeta kada ga kritičari britko napadaju, ali ne i kada ga “kolju tupim nožem”.

Bregović se osvrnuo i na krađu muzike i rekao da se protiv njega nikada nije vodio nijedan sudski spor i da je izmišljotina da mora da plati Enriku Macijasu milion evra zbog plagiranje pesme

"To je izmišljotina, ne postoji. Nisam nikada imao sudski proces, a kamo li zbog muzike”, odgovorio je Bregović, nadodajući da je svaka muzika nastala u "sudaru" s drugom muzikom.

"Toga ima koliko hoćete i mislim da to tako i treba da bude. Većina dobro napisane muzike nastavlja neku tradiciju, nije to namera kompozitora", odgovorio je Bregović na pitanje kada bi se osetio povređenim ako bi čuo sopstvenu muziku u tuđoj, rekao je muzičar Nedjeljom u 2 na hrvatskoj televiziji.

O saradnji sa Emirom Kusturicom ima samo reči hvale.

"Deset godina u kojima sam ja pisao dobro, a on dobro režirao. Bila je to srećn složena ekipa”, komentarisao je, dodajući da je to verovatno najveći režiser sa ovih prostora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja