ZDRAVKO ČOLIĆ ZA KURIR: Nedostaju mi Nove godine u vikendici pored Sarajeva!
Foto: Dragan Kadić

Intervju, Čola se priseća praznika kad nije pevao

ZDRAVKO ČOLIĆ ZA KURIR: Nedostaju mi Nove godine u vikendici pored Sarajeva!

Stars -
Voleo bih da neki doček bude neradan, da ga provedem u kući koju smo imali. Sad se trudim da porodica bude sa mnom kad god je to izvodljivo, pa ćemo biti na okupu i u Crnoj Gori

Godinu za nama Zdravko Čolić pamtiće po velikoj turneji, na kojoj je obišao četrdeset gradova širom sveta.Za 2016. muzičar najavljuje novi studijski album, na kojem će okupiti pojedine stare saradnike, jer mu je to velika želja. U prazničnom intervjuu za Kurir najveća muzička zvezda s ovih prostora sumira 2015, priseća se kako je nekad slavio Novu godinu, priča o svojim obožavateljkama i ističe da su njegove ćerke Una (14) i Lara (8) nasledile njegov muzički talenat.Šta je obeležilo 2015. godinu kad je reč o vama?- Privatno, porodična harmonija, a profesionalno, veći broj koncerata u odnosu na raniji period.Koje su vam želje u novoj godini?- Uvek samo zdravlje. Zdrav čovek može sebi svašta da priušti. Očekujem poboljšanje i bolji život. Nadam se iskorenjivanju siromaštva što je to moguće više i otvaranju novih radnih mesta.Da li vam nekad smeta što za doček niste u krugu svoje porodice?- Pokušavam da organizujem da i porodica bude sa mom gde je to izvodljivo, tako da ćemo i ovog puta biti zajedno. Voleo bih da neke Nove godine budu neradne, da ih slavim u vikendici koju je moja porodica imala pored Sarajeva.Imate li dobar savet za lečenje mamurluka?- Alkaselcer ili zeolit, međutim, ako neko neće da se bavi hemijom, onda bih preporučio rasol od dobrog kiselog kupusa. Ako neko nema kiseli kupus, onda neka mu pozajmi komšija. (smeh) Sećam se nastupa u „Metropolu“ u Portorožu, posle dočeka smo ostali da se družimo, pa se i popilo. Sa mnom je bio Maksa Ćatović, koji je od svog komšije Duleta pozajmio rasol obogaćen cveklom. Kad smo ga ujutru popili, bili smo kao ptice.Razmišljate li o novom albumu u 2016?- Time ću se intenzivno baviti u narednom periodu. Već imam neke melodije koje sam napravio. Pošto mi je to 15. album, uključio bih ljude s kojima sam ranije sarađivao.

Čuvate li i dalje pisma svojih obožavateljki? Pišu li danas? Nekad su vam žene iz publike bacale brushaltere, čime vas danas gađaju? Pokazuju li vaše ćerke interesovanje za muziku? Idete li na roditeljske sastanke?

Na obali moraRADUJEM SE DOČEKU U BUDVIRaduješ li se što ćeš novogodišnju noć provesti u Crnoj Gori?- Zadovoljstvo mi je da i ove godine pevam na Trgu u Budvi, gde sam nastupio 2001. i pre tri godine. Turistička organizacija Budve već godinama radi doček najbolje u regionu. Nova godina koja se radi na otvorenom je reprezentativna, uz vatromet, veselje i pićence, ali je najvažnije dobro raspoloženje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track