VELIKA SRCA SRPSKE ESTRADE: Oni su najveći humanitarci na našoj sceni!
Foto: Nemanja Pančić

Kapom i šakom

VELIKA SRCA SRPSKE ESTRADE: Oni su najveći humanitarci na našoj sceni!

Stars -
Mnoge poznate ličnosti srpske etrade često učestvuju u humanitarnim akcijama i vole da pomažu ugroženima i svima onima kojima je potrebna pomoć.

Često se odazivaju na humanitarne akcije, a mnogo puta su sami organizovali humanitarne koncerte kako pomoć za najugroženije.

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović podržala je mnoge humanitarne akcije. Osim što je organizovala mnogo humanitarnih koncerata, ona je učestvovala i u akciji “Ledeni izazov” čiji je cilj prikupljanje sredstava za istraživanje teške bolesti ALS, pa je Ceca upravo donacijom i odgovorila na poziv koji su joj tada uputili Emina Jahović i Stevan Jovetić. Ona je uplatila 1.000 evra za obolele od ove teške bolesti.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Folk pevačica Seka Aleksić humanitarnim radom se bavi tokom čitave svoje karijere, a 2008. godine osnovala je i svoj humanitarni fond "Deci s ljubavlju", koji je namenjen deci bez roditeljskog staranja. Seka je ambasador fondacije "Budi human". Ona je do sada podržala mnogobrojne humanitarne akcije i održala mnogo humanitarnih koncerata.

Pevačica Dragana Mirković tokom svoje karijere održala je ogroman broj humanitarnih koncerata. Ona je u organizaciji osoba sa invaliditetom Potencijal, fonda princeze Katarine Karađorđević, RTS-a i u koorganizaciji akcije Veliko srce, pomogla osobama sa invaliditetom. Tom prilikom je prikupljeno čak dva miliona i 400.000 dinara.

Foto Kurir
Foto Kurir

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osnovao je sopstvenu fondaciju 2007. godine, a od 2012. godine postojala je pod imenom Novak Fond. Vizija ovog fonda je da se svakom detetu u Srbiji pruži prilika za obrazovanje kao i pristup neophodnim resusrsima kako bi mogli da vode bolji, zdraviji i produktivniji život.

Željko Joksimović od početka svoje karijere voli da učestvuje u humanitarnim akcijama."Mi koji smo više prisutni u javnosti treba da poslužimo kao primer ostalima i u tom smislu volim da se odazovem. Osećam se posebno kada sam deo neke humanitarne akcije i to često činim", rekao je Joksimović u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima".

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Miroslav Ilić dugi niz godina podržava sve humanitare akcije. Učestvovao je i u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", čiji je prihod namenjen deci sa retkim genetskim oboljenjima.

Foto Dragan Dervišagić

Pevačica Ana Nikolić prošle godine organizovala je humanitarnu reviju na kojoj je predstavila kreacije čiji je prihod od prodaje prosleđen u humanitarne svrhe. Pevačica je za vreme katastrofalnih poplava pomagala ugrožene u rodnom Paraćinu.

Pevačica Nataša Bekvalac učestvovala je u brojnim humanitarnim akcijama. Naime, ona je podržala akciju povodom Svetskog dana borbe protiv side, a ativno je pomagala i ugrožene ljude, tokom katastrofe koja je zadesila Srbiju, ali i čitav region. Nakon nekoliko isporuka hrane i odeće, novčane pomoći i učestvovanja u humanitarnoj akciji Moje srce kuca za Srbiju, pevačica je dostavila još dva kombija pomoći.

Glumac Sergej Trifunović osnovao je sopstveni humanitarni fond ”Podrži život”, a učestvovao je i u organizaciji koncerta čiji je prihod namenjen pomoći bolesnoj deci. On je humanitarnu organizaciju pokrenuo kako bi pomogao bolesnim mališanima širom Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track