SRBI IGRAJU S BALI-BEGOM: Turska glumačka zvezda želi da snima kod nas!

OTKRIVAMO

SRBI IGRAJU S BALI-BEGOM: Turska glumačka zvezda želi da snima kod nas!

Stars -

Burak Ozdživit se tokom dvodnevne posete našoj zemlji dogovarao o snimanju turskih serija. Uloge će dobiti i njegove ovdašnje kolege, koje će kasnije sinhronizovati

Bali-beg planira u Srbiji da snima turske serije, u kojima će igrati i srpski glumci, saznaje Kurir!Najveća turska glumačka zvezda Burak Ozdživit i producenti iz Turske su tokom posete Novom Pazaru i Beogradu razgovarali sa svojim domaćinima i ovdašnjim filmskim organizatorima o mogućnosti da serije snimaju u našoj zemlji.- Bali-beg nije samo turistički došao u Srbiju već i zbog posla. Srbija među filmskim radnicima, naročito među onima iz Italije već ima pozitivan imidž, pa nije iznenađenje to što je Bali-beg odlučio da radi kod nas. On je o tome razgovarao i s ministrom Rasimom Ljajićem. Veoma je zainteresovan za saradnju jer su troškovi snimanja mnogo manji nego u Turskoj. Srbija ima odlične filmske radnike, dobre studije i zanimljive srednjovekovne gradove koji su bili deo Otomanskog carstva. Producenti će moći kod nas da rade i epohe i savremene serije - kaže naš dobro upućen izvor.Zovu i staru garduS novim programom podsticaja za strane projekte i koprodukcije koje predviđa nedavno doneti Zakon o kinematografiji, i Turci nam stižu da potroše milione evra. Zanimljivo je to što će srpski glumci u turskim serijama biti sinhronizovani, što je inače praksa u Turskoj.- Srpski glumci će dobiti posao, ali će ih kasnije u montaži sinhronizovati. Lako se može dogoditi da u nekom nastavku popularnih turskih serija, poput „Sulejmana Veličanstvenog“, vidimo Mimu Karadžića, Ninu Janković, Miloša Bikovića, Tamaru Dragičević, Aleksandra Radojčića i bardove poput Predraga Ejdusa ili Tanasija Uzunovića - objašnjava naš sagovornik, koji je bio jedan od domaćina Bali-begu.Tim povodom kontaktirali smo sa glumcima na koje turski producenti već imaju pik. Neki su bili iznenađeni, a neki jedva čekaju da se oprobaju u tome.Nestrpljivi- Nisam razmišljala na tu temu. Od vas čujem da će Turci snimati serije u Beogradu - zaprepastila se Nina Janković, dok Aleksandar Radojičić priželjkuje taj izazov:- Dobra je stvar da dolaze u Srbiju strane produkcije da rade. Biće više posla za glumce. Mislim da to neće štetiti našoj kinematografiji.Mima Karadžić bio je ravnodušan.- Neka rade. Bolje da ima posla - kratko je poručio.

OduševljenaHUREM SNIMALA FILM U SRBIJIMerjem Uzerli, turska glumica koja ima milione obožavalaca u Srbiji zahvaljujući seriji „Sulejman Veličanstveni“, prošle godine je u našoj zemlji s brojnom međunarodnom ekipom snimala film „Rana moje majke“ na turskom jeziku. Merjem je glumila plemenitu i snažnu Srpkinju u emotivnoj drami o dečaku koji istražuje svoje korene i suočava se sa prošlošću deteta iz rata kad pronađe svog oca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track