UNOVČILI POPULARNOST: Kažu dobar dan i uzmu do 3.000 evra
Foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Dobro zarađuju na javnim događajima

UNOVČILI POPULARNOST: Kažu dobar dan i uzmu do 3.000 evra

Stars -

Para na paru ide: Rekord u regionu drži Severina Kojić, a najplaćeniji u Srbiji su Ivan Ivanović, Branislav Lečić, Sara Jovanović, Soraja Vučelić i Stanija Dobrojević

Severina Kojić nije jedina javna ličnost koja traži, ali i dobija novac da bi se pojavila na nekom javnom događaju. Ona u regionu drži rekord - svoj dolazak naplaćuje čak 13.000 evra, o čemu je Kurir juče pisao.Međutim, za razliku od hrvatske snajke, njene popularne koleginice iz Srbije koje su na estradnom vrhu izbegavaju ovakav dodatni način zarade. Ali zato voditelji, glumci i starlete i te kako umeju da unovče svoje pojavljivanje na raznim promocijama, skupovima, prijemima... Njihov zadatak je da u određeno vreme dođu na neki javni događaj, požele gostima dobar dan ili dobro veče i poziraju foto-reporterima.Kilibarda košta 500 evraIako su cifre daleko niže nego u inostranstvu, naše javne ličnosti mogu dobro dodatno da zarade. Tako instant zvezde rijaliti programa za pojavljivanje u diskotekama mogu da inkasiraju 100 evra i više, u zavisnosti od popularnosti. Kod estrade je tarifa nešto veća jer im se dodatno plaća pevanje ili vođenje programa.Kako saznajemo, pojedinci za svoje pojavljivanje traže i nekoliko hiljada evra, ali samo retki toliko uspeju i da dobiju, kao što je slučaj s voditeljem televizije Prva Ivanom Ivanovićem, koji je prošle godine na jednoj privatnoj zabavi uzeo 3.000 evra za vođenje programa. Njegova koleginica i prijateljica Marija Kilibarda dolazak najčešće naplaćuje 500 evra.

Starlete kao hosteseMeđu starletama najviše zarađuju Soraja Vučelić i njena ljuta suparnica Stanija Dobrojević. Soraja svoje gostovanje u prestoničkim klubovima naplaćuje oko 500, a Stanija 300 evra. To je cena samo za dolazak, a svaku dodatnu aktivnost starlete naplaćuju posebno, na primer deljenje šotova ili obraćanje gostima kluba.Glumac Branislav Lečić već neko vreme drži cenu od 1.000 evra za svoju tačku na određenoj manifestaciji.- Radim u skladu s dogovorom i zahtevom, tj. da li imam glumački nastup ili vodim program. Potpuno besplatno radim motivacione govore za studente na teme liderstvo, medijski nastup, prepoznavanje kvaliteta i strategije i organizacija karijere, kao i humanitarne stvari - kaže za Kurir Lečić.Glumci su traženiNjegova koleginica Nina Janković važi za jednu od najplaćenijih u svojoj branši. I ona svoj dolazak na javni događaj naplaćuje 1.000 evra. Duplo jeftiniji je Aleksandar Radojičić, dok Jelisaveta Orašanin i Bojan Perić po događaju inkasiraju 300 evra.Kad je reč o pevačima, najskuplja je, za neke neočekivano, Sara Jovanović (1.000 evra), dok njena koleginica iz šoua „Prvi glas Srbije“ Nevena Božović zarađuje duplo manje.

Ne traže pareIVA I MINA NA KOMPENZACIJUMeđu javnim ličnostima ima i onih koji za dolazak na neki javni događaj ne traže novac, već pristaju na kompenzaciju u vidu vaučera ili robe. Među njima su glumice Iva Štrljić i Mina Lazarević, koje su česte gošće na raznim dešavanjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track