IVAN MILEUSNIĆ, KOREOGRAF I PLESAČ: Emocija je ono što me pokreće!
Foto: Promo

IVAN MILEUSNIĆ, KOREOGRAF I PLESAČ: Emocija je ono što me pokreće!

Stars -

Ivan Mileusnić, plesač i koreograf pleni svojim osmehom, a publika ga je primetila čim je kročio ispred televizijskih kamera.

Sportskim plesom se bavi aktivno već 24 godine, a njegova ljubav prema plesu se razvijala od malena. Ivanovo iskustvo i doprinos šouu Tvoje lice zvuči poznato bilo je od velikog značaja, a prema njegovim rečima, i za njega je bilo dragoceno.

"Završila se i ova sezona i još uvek sumiramo utiske. U ovoj sezoni su se kandidati stvarno super slagali i većina će se sigurno družiti i posle šoua. Mislim da je Daniel kompletan kao pobednik. On ima dobru energiju i harizmu. Talentovan je i za muziku i za pokret. To je bio moj utisak i nakon prve probe koju sam imao sa njim još za prvi nastup koji smo radili", prokomentarisao je Ivan pobednika treće sezone TLZP.

Ovaj talentovani plesač i koreograf najavio je i državno prvenstvo u latino-američkim plesovima. "Tom prilikom nastupaće najbolji plesni parovi koje imamo u našoj zemlji i boriće se za najveće nacionalno priznanje i titulu u državi. Moj plesni klub Dare to Dance je u saradnji sa Plesnim savezom Srbije glavni organizator ovog takmičenja. Obzirom da je klub koji vodim najmlađi u PS Srbije, imam veliko zadovoljstvo i odgovornost da takmičenje bude više nego dobro organizovano.

"Ovo smatram najbitnijim poslovnim zadatkom u ovoj godini u potrudiću se da sve kontakte i iskustva koja sam stekao u proteklih par godina iskoristim u svrhu što bolje organizacije i medijske pokrivenosti kako bismo ljudima još više priblićili ovaj divan sport, a decu motivisali da počnu da se bave njime. Inače, u toj hali sam i prvi put poneo titulu državnog prvaka davne 2001. godine pa zato želim da sada prvi put tamo organizujem takmičenje ispred svog kluba. Radujem se i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo sve što smo zamislili za taj dan", rekao je Ivan povodom održavanja državnog prvenstva.

Ivan se plesom bavi od ranog detinjstva. Zaljubio se, kako kaže, zauvek.

"Tokom svoje takmičarske karijere postigao sam mnogobrojne uspehe kako na domaćoj tako i na međunarodnoj plesnoj sceni. Osam puta sam poneo titulu državnog prvaka, od kojih je čak 6 titula bilo uzastopno. Kao reprezentativac države bio sam polufinalista i finalista mnogobrojinih otvorenih međunarodnih takmičenja u Italiji, Sloveniji, Mađarskoj, Francuskoj, Engleskoj, Austriji, Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Slovačkoj, Švedskoj", počeo je Ivan priču o svojim zavidnim postignućima.

"Među najveće uspehe i rekord ubraja se dostignuto 43. mesto na svetskoj WDSF rang listi. Od januara 2016. godine, zajedno sa svojom partnerkom Katarinom Todorović postali smo prvi plesni par u profesionalnoj diviziji, u istoriji Plesnog saveza Srbije. U januaru 2015. godine, zajedno sa svojim kumom Žarkom Anđelkovićem osnovao sam plesnu skolu pod imenom Dare to dance, sa sedištem na Slaviji, u okviru sportskog centra Stari DIF. Takođe, klub raspolaže salom na jos jednoj lokaciji Kirovljeva 15, Banovo brdo."

Ivan ima dugogodišnje iskustvo u koreografskom i trenerskom poslu u oblasti sportsog plesa, a godinama sarađuje sa pozorištima, a nastupao je i sa ansamblom Una Saga Serbica.

Mnogi su ga upoznali kao koreografa u šouu Tvoje lice zvuči poznato, gde je radio na drugoj i trećoj sezoni.

Ivan kaže da je Anabela Atijas "kriva" za njegovu ljubav prema plesu.

"Anabela Atijas, se 1992. godine sa Grupom Funky G pojavila na televiziji sa spotom za pesmu "Samo u snu". Ja sam tada prvi put poželeo da krenem na ples. Bukvalno sam sate provodio ispred tv-a čekajući kada će taj spot i čuveni talas telom koji je Anabela zajedno sa Gagijem radila u tom spotu. Naravno, ceo život sam, kao i danas, obožavao devojke sa plavom kosom i tada sam svima govorio da sam se zaljubio u Anabelu i da hoću da igram kao oni u spotu", kaže Mileusnić.

U tom periodu se u njegovoj osnovnoj školi pojavila plesna škola i on je krenuo na ples. "Inficirao sam se zauvek", kaže.

"Emocija je ono što me pokreće i što želim da izazovem kod publike kada plešem ili kada pravim koreografiju za nekoga", rekao je Mileusnić i dodao da obožava da radi kao koreograf.

Ivan je poznat i kao jedan od koreografa koji sarađuje sa poznatim ličnostima. Smatra da je estrada u Srbiji veoma zastupljena u medijima i da se kroz nastupe sa javnim ličnostima dobija prilika da promoviše rad.

"Mislim da sam kroz saradnju sa poznatim ličnostima naučio da više držim do sebe i da je zapravo to ključ opstanka. Da ne lažem, naučio sam i kako da ponekad prodajem maglu."

Ivan kaže da je oduvek želeo da ima svoj plesni klub i da mu se san ostvario. "Najlepše je biti sam svoj gazda i slušati svoj instinkt. Zapravo ja nisam sam u celoj priči, tu je moj kum Žarko Anđelković s kojim zajedno vodim klub i školu i veoma sam ponosan na naš tim i kako funkcionišemo."

Za sebe kaže da je druželjubiv i da voli da izlazi i sa ljudima sa kojima radi. Jedna od njih je i Rada Manojlović, za koju kaže da je divna.

"Radu obožavam. Ona je divna devojka, skromna i kako ona voli da kaže - iz naroda. Sa njom je uvek zanimljivo, pogotovo kada me zove danas za sutra i kaže: "Ma samo ti smisli koreografiju i šibni mi na telefon, kući ću ja to ispred ogledala da uvežbam".

Kakvi su ti planovi za budućnost, da li možda planiraš da nastaviš karijeru u inostranstvu?

"Ne, želim da zauvek budem prvi u svom "selu". Ovde sam želeo da se istaknem i ostvarim, u tome sam i uspeo i još radim na sebi. U inostranstvu vidim sebe, ali kao stručnjaka iz Srbije kojeg zovu da radi i podučava".

(M.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track