BORA ĐORĐEVIĆ: Karleuša, Šešelj i Kristijan su polusvet!
Foto: Nemanja Pančić

Stars intervju

BORA ĐORĐEVIĆ: Karleuša, Šešelj i Kristijan su polusvet!

Stars -

Lider Riblje čorbe besan što mladi uzore traže među učesnicima rijalitija i u Skupštini. Tvrdi da zaglupljen narod odgovara onima koji su na vlasti

Osim što priprema novi album, Bora Ðorđević je poslednjih dana bio zauzet i finalom „Pinkovih zvezda“, gde je jedan od članova žirija. U razgovoru za Stars otkriva da postoji mogućnost da u sledećoj sezoni više ne učestvuje na tom muzičkom takmičenju!- Ne znam da li ću biti u žiriju, zavisi od toga da li će me zvati! Načuo sam da će žiri da se menja. Pitao sam Cecu šta misli o tome, a ona kaže da smo dosadili narodu i da ona ne bi da ostane u žiriju. Možda je u pravu. Možda je vreme za promene. Ali, najiskrenije, biće mi krivo ako dođe do promena jer smo uhodani kao žiri, odlično se razumemo i dobronamerni smo prema kandidatima.

Da li ste zadovoljni poslednjom sezonom „Pinkovih zvezda“?- Ova sezona je bila odlična! Na početku prošle bilo je oko 600 takmičara, a sada samo oko 150, ali mislim da je ovo finale bilo čak i jače nego prošlogodišnje. Ove godine je bilo s više razonode, imali smo džezere, rokere i klasične narodnjake. Stvarno su dobri pevači, ima ih i odličnih, i mnogo mi je drago što žiri ne odlučuje pobednika, već publika.Zaista je bilo dosta rokera, ali i džezera.- To je dodatno doprinelo da samo takmičenje bude kvalitetnije i zabavnije. Imali smo onu frizerku, koja je izuzetno dobra, kao i ona dva Makedonca, kojima sam rekao da nagovore svoje da glasaju malo više. Moj favorit je bio unuk pokojnog Šabana Bajramovića. On je po meni bio najkompletniji.Uvek ste otvoreno kritikovali neke društvene pojave, ali u poslednje vreme čini se da to izbegavate. Jeste li se umorili od toga?- Ne bavim se politikom, povukao sam se iz svega toga. Ne verujem da umetnici mogu da menjaju svet, ali ako nekoga nateram i podstaknem da malo razmisli, onda je moja misija uspela. Nisam se umorio, i dalje ću ponavljati i naglašavati sve ono što mi smeta u društvu.Godinama ste u raznim anketama bili birani kao uzor mladima. Ove godine, između ostalih, na toj listi su Jelena Karleuša, Vojislav Šešelj i Kristijan Golubović. Šta mislite o tome?- Znate šta, treba samo pogledati šta to mediji plasiraju i biće vam jasno sve. Mene uopšte ne čudi što je polusvet i ološ danas uzor mladima, ja sam o tom fenomenu pisao u nekim svojim kolumnama. Ovu nesrećnu pevačicu Jelenu Krsmanović ubijaju već mesecima. To je zločin. Ovo što gledamo na televiziji, rijaliti programi i slično... To je ravno diktaturi! Naravno da će omladina imati uzore među njima kad je to stalno zastupljeno u medijima. Zaglupljen narod odgovara onima koji su na vlasti.

Nedavno je izašao novi album Cece Ražnatović. Da li ste preslušali pesme?- Nisam slušao, jer nisam imao vremena. Ali, dobio sam jednu zanimljivu poruku na telefon. Sada ću da vam je pročitam: „Ovo sa izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije je klasičan pokušaj da se skrene pažnja sa Cecinog novog albuma“. Meni je ovo beskrajno smešno.Kako vi kao kantautor komentarišete tekstove Marine Tucaković? Poslednjih godina je sve češće kritikuju...- Marina je moja prijateljica već mnogo godina, odlično se poznajemo. Na drugom albumu Riblje čorbe tekst za pesmu „Valentino iz restorana“ nas dvoje smo zajedno pisali. Ona zaista ima neke od najlepših tekstova. S druge strane, neke njene tekstove nikad neću razumeti (smeh). Ali nas dvoje ne može ništa da posvađa i nikad neću omalovažiti njen rad.Šta se dešava s Ribljom čorbom, hoćete li imati koncert u Beogradu?- Već smo se pojavili više puta kao gosti na nekim koncertima, više nego što smo planirali. Dok ne budemo imali nešto novo, verujem da nećemo svirati u Beogradu. Ali biće dosta koncerata van prestonice, prvi put se ove godine pojavljujemo u Guči. Krajem godine idemo i na američku turneju. Pošto smo mi mlada i perspektivna grupa, verujem i ubeđen sam da ćemo do kraja godine završiti i novi album, na kojem uveliko radimo.

Slomio sam sve kosti koje su mogle da mi puknuBora (63) nedavno se po treći put oženio, i to 23 godine mlađom Dubravkom Milaković, koja je poreklom iz Slovenije. Kad god ima slobodnog vremena, odlazi u ženinu domovinu na odmor, vozi bicikl, trenira... Međutim, poslednji odmor mu je došao glave - pao je s bicikla i slomio ključnu kost.Da li ste oporavili od te povrede?- Jesam, to je već prošlo... Ne nosim gips, dobro se osećam, malo me bolucka, ali ništa strašno. Odlučio sam da neko vreme ne vozim bicikl, što je sigurno - sigurno je (smeh).Koliko ste puta do sada bili u gipsu?- To ni sam ne znam. Pročitao sam u novinama da sam bio sedam puta, ali to nije tačno - mnogo, mnogo više puta sam se lomio. Sve što može da pukne, pucalo je. Tu ne ubrajam prste, to je sitno.

Ivan Ercegovčević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja