CECU OBOŽAVA, ALI BREGU NE VOLI: Pogledajte kako danas izgleda jedan od najboljih naših kompozitora
Foto: Fejsbuk

Zvezda osamdesetih

CECU OBOŽAVA, ALI BREGU NE VOLI: Pogledajte kako danas izgleda jedan od najboljih naših kompozitora

Stars -

Poznati srpski kompozitor i izvođač popularne muzike jedna je od najistaknutijih zvezda na ovim prostorima osamdesetih godina.

Oliver Mandić rođen je 1953. godine, a u svet muzike ušao je zahvaljujući beogradskoj muzičkoj školi “Stanković”, kada je želeo da postane pijanista.

Jugoslovenska javnost upoznala ga je u emisiji “Beograd noću”, a vrlo brzo je postao popularan, pa je odneo pobedu na prvom i drugom festivalu MESAM (Međunarodni sajam muzike), 1984. i 1985. godine.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Takođe, napisao je muziku za filmove “Nacionalna klasa” i “Poslednji krug u Monci”, a neki od njegovih najvećih hitova jesu “Dođe mi da vrisnem tvoje ime”, “Ljuljaj me nežno”, “Osloni se na mene”, “Smejem se, a plakao bih”.

Jedan od najpopularnijih jugoslovenskih muzičara poznat je i po britkom jeziku.

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

Naime, prema navodima medija, on je kritikovao rad Gorana Bregovića i “Bjelog dugmeta” čiju je muziku nazivao “seljačkim folkom”, dok mu se, s druge strane, dopalo muzičko stvaralaštvo Zdravka Čolića – njega je smatrao izvanrednim profesionalcem, pa je sa njim sarađivao tokom sedamdesetih godina prošlog veka.

Foto Dragan Kadić
Foto Dragan Kadić

Takođe, Oliver Mandić sarađivao je i sa najvećom balkanskom zvezdom Cecom Ražnatović, sa kojom je ukrstio glasove u pesmi “Vreme za ljubav ističe”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track