POSLE BEKVALČEVE, REDITELJ PONOVO ŠOKIRAO: Zvezda Granda u ulozi Apisa!
Foto: Damir Dervišagić

Nova glavna uloga

POSLE BEKVALČEVE, REDITELJ PONOVO ŠOKIRAO: Zvezda Granda u ulozi Apisa!

Stars -

U glavnoj ulozi Dragutina Dimitrijevića Apisa, pored našeg vodećeg glumca KPGT-a Lazara Jovanova, oprobaće se i pobednik Zvezda Granda 2007. godine Dušan Svilar, otkrio je reditelj Ljubiša Ristić.

Nakon 33 godine Beograđani će ponovo imati priliku da pogledaju čuvenu predstavu "Tajna Crne ruke" reditelja Ljubiše Ristića.

Medijska prašina koja se podigla oko informacije da će se u ulozi Drage Mašin naći pop pevačica Nataša Bekvalac, Ristiću nimalo ne smeta, naprotiv, reditelj već uveliko održava baletske i glumačke audicije, i priprema taj grandiozni muzičko-scenski spektakl, čije je izvođenje zakazano za 9. oktobar na Velikoj sceni Sava Centra.

"Puriša Đorđević i ja ćemo dodati nove pesme, neke ćemo prepraviti, neke ćemo iznova napisati. Muzičkom timu smo pored kompozitora Davora Roka i Gabora Lenđela dodali sestre Nevenu i Bojanu Račić. Takođe imaćemo više muzičara u produkciji i post produkciji. Modernizovaćemo muziku od pre 33 godine, kako bi ona savremenije i bogatije zvučala. Takođe dodajemo scene i likove, posle tri decenije ipak više znamo o onome što je bilo pre 100 godina. Iako je taj komad uvek aktuelan, svakako će biti prilagođen i još zanimljiviji današnjoj publici", izjavio je Ristić.

Foto Dragana Udovičić
Foto Dragana Udovičić

Potvrdivši informaciju da će se pevačica Nataša Bekvalac naći u ulozi Drage Mašin, on je istakao da će njena alternacija izazvati još burnije reakcije, ali se ona još uvek drži u tajnosti. Ipak, Ristić je otkrio neke nove detalje.

"Glavnu ulogu Dragutina Dimitrijevića Apisa, zajedno sa našim vodećim glumcem KPGT-a Lazarom Jovanovim, sprema pobednik Zvezda Granda 2007. godine Dušan Svilar. On je mladić koji je u međuvremenu napustio estradu. Završio je muzičku akademiju, na kojoj tvrde da se 15 godina nije pojavio takav tenor na našem Konzervatorijumu. On je školovan operski pevač, a ovo će mu biti prva velika uloga na pravoj sceni. Posebno se radujem da jedan tako talentovan mlad čovek, koji sjajno izgleda za tu ulogu i fantastično peva, bude moj đak mesec dana i da ga ja spremim za scenu i glumu", objašnjava Ristić.

Ristić je dodao da će rad na toj predstavi biti izuzetno zahtevan za muzičke umetnike, ali i da će se u "Tajni Crne ruke" naći još profesionalnih pevača koji će se oprobati kao glumci, dok će ostali glumci morati da zagreju glasne žice.

Foto Dragan Kadić
Foto Dragan Kadić

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track