RAT NA TVITERU ZBOG SRPSKE MUZIKE: Željko i Kristina u klinču zbog odluke SOKOJ
Foto: Damir Dervišagić I Dragan Kadić

Svako nek brine svoju brigu

RAT NA TVITERU ZBOG SRPSKE MUZIKE: Željko i Kristina u klinču zbog odluke SOKOJ

Stars -

Željko Joksimović na Tviteru je osudio odluku Sokoja da zabrani emitovanje srpske muzike u Makedoniji, a onda se posvađao s koleginicom Kristinom Kovač, koja je podržala njihovu odluku.

"S kojim pravom Sokoj zabranjuje emitovanje srpskih autora na području Makedonije, a da pri tome nas o tome nisu obavestili", zapitao se Joksimović

"S pravom koje im je svaki autor prepisao kada je potpisivao pristupnicu Sokoju. E sad, da li se svaki autor slaže ili ne slaže", odgovorila mu je Kristina. "To je pitanje koje je trebalo biti tema u Sokoju kada su se odlučili na ovako invazivne metode, koja meni samo šteti", poručio je Joksimović.

"Mislim da se ovde gleda interes svih kompozitora članova Sokoja, pošto je nedopustivo da naknade budu višestruko niže nego u EU, pa i u zemljama u okruženju. Sokoj treba da brine o autorskom nadoknadama i njihovoj visini, ne o pojedinčanim interesima kompozitora, koji su u isto vreme i izvođači, pa im se, pretpostavljam, isplati da budu emitovani, zbog koncerata, makar i za minimalnu naknadu", nije mu ostala dužna Kovačeva.

"Sokoj neka brani opšte interese, ja ću uvek braniti svoje", napisao joj je Željko.

Epk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track