Nema kraja mukama

(KURIR TV) SINDI NAKON PRESUDE: Nasilnik je KAŽNJEN! Borim se za ĆERKU i apelujem na zaštitu žena!

Stars -

Ivana Stamenković Sindi se već godinama sudi sa bivšim mužem, Nikolom Pavlovićem, koji ju je pretukao a onda dobio i starateljstvo nad ćerkicom. Na današnjem suđenju Nikola je dobio kaznu.

Naime, nakon 4 godine, sud je odlučio da Nikola dobije uslovnu kaznu od godinu i po dana zatvora, te da se kazna neće izvršiti ako u roku od pet godina ne napravi novo krivično delo.

Ivana kaže da je teško bilo prolaziti kroz sve ovo ali se nada da će se to sprečiti kako isto ne bi doživljavale i druge žene.

"Mukotrpan i težak proces. Teško je bilo prolaziti kroz to naredne 4 godine koliko je sve to trajalo ali eto, na kraju verujem da će se nešto promeniti kod nas u državi i da će nasilnici biti adekvatno kažnjavani. To mi je ono najbitnije i zbog toga govorim javno."

Nikola Pavlović... Foto: Stefan Jokić
Nikola Pavlović... Foto: Stefan Jokić

Ovom kaznom bivša Modelsica je zadovoljna, i još jednom apeluje na nadležne da se više pozabave ovakvim slučajevima i zaštite žene.

"U principu, uslovnu kaznu je dobio ali svejedno je dobio kaznu tako da se nadam da će se nasilje u porodici smanjiti kod nas u državi i da će nadležne institucije više da se pozabave tim slučajem."

Ivana Stamenković Sindi... Foto: Stefan Jokić
Ivana Stamenković Sindi... Foto: Stefan Jokić

Pored nasilja, Ivana je prošla i kroz najteže trenutke kada su njihovu ćerku dodelili u starateljstvo bivšeg supruga, ali neće odustati te će tek nakon ove presude ponovo da se bori da ćerka bude sa njom.

"Sada ću ponovo tražiti starateljstvo nad detetom obzirom da je okarakterisan kao nasilnik i kao neko ko je izvršio nasilje u porodici. Mislim da takva ličnost nije adekvatna za vršenje roditeljske dužnosti, tačnije, starateljstva nad detetom", rekla je Sindi.

Ivana Stamenković Sindi... Foto: Stefan Jokić
Ivana Stamenković Sindi... Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track