MOGLA JE DA BUDE NOVA LEPA BRENA, ALI JE KRENULO PO ZLU Šta se dogodilo sa seks simbolom Jugoslavije
Foto: Printskrin

Privlačila pažnju svih muškaraca

MOGLA JE DA BUDE NOVA LEPA BRENA, ALI JE KRENULO PO ZLU Šta se dogodilo sa seks simbolom Jugoslavije

Stars -

Ako ste nekada gledali nekada veoma popularnu komediju snimljenu u doba bivše države: "Tesna koža 2", niste mogli a da ne primetite crvenokosu pevačicu izrazito dugih nogu i lepog glasa.

Ako ipak niste pratili muzički žanr kojim obiluju sva četiri nastavka "Tesne kože", niste mogli da znate ko je ta pevačica.

Njeno ime je Suzana Perović, karijeru je započela kao jedna od članica čuvene ženske pop grupe Aska. Aska je došla do prvog značajnijeg rezultata 1982. godine, kada su bili izabrani da predstavljaju Jugoslaviju na Evroviziji.

Njihova pesma "Halo Halo" je završila na 14. mestu ali je ostala zapamćena kao prva jugoslovenska pesma koja je nagrađena sa 12 bodova od ostalih zemalja.

Foto printskrin
Foto printskrin

Aska je snimila četiri albuma pre raspada, a Suzana Perović se prebacuje na narodnjake.

Svoju veliku šansu dobila je ulogom u filmu "Tesna koža 2" u kojoj se pojavljuje kao pevačica Suzi. Pesme koje je pevala u tom filmu postale su hitovi, ploče zlatne, a ona je dugo bila predstavljena kao jedna od najlepših pevačica i jugoslavenski seks simbol.

Foto printskrin
Foto printskrin

Lepa Brena je sličnu ulogu dobila u 'Tesnoj koži 1', ali za razliku od Suzane, njena je karijera nakon toga išla samo uzlaznom putanjom, i još uvek traje - dok je Perović, iako lepa i talentovana, trajala samo nekoliko godina.

Pre nego se povukla sa scene, snimila je četiri albuma, a onda se 90-ih prilično naglo povukla sa scene.

Nakon toga pojavila se tek kao voditeljka u rijalitiju, i kao učesnicu u Farmi.

Foto printskrin
Foto printskrin

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track