Bizarno

SOFIJA POSETILA HOROR PIJACU U INDONEZIJI Meso pasa, pacova i slepih miševa su njihovi specijaliteti

Stars -

Voditeljka Sofija Rajović posetila je Indoneziju gde je imala priliku da jede neobične specijalitete.

Ona je obišla pijacu u gradiću Tomohon u pokarajini severni Sulavesi u Indoneziji koju mnogi nazivaju horor ili ekstrim market jer ovde možete videti i kupiti ono o čemu se samo priča - meso pasa, pacova, zmija, slepih miševa, a u novije vreme i mačaka.

U istim kavezima leže živi i ubijeni psi, mace mjauču, a smrad živog i spaljenog mesa koji se širi takoreći je nepodnošljiv. Mario Pantouv, turistički vodič, objašnjava da je meso - meso, i da nema razloga praviti razliku između pileta i psa ili pacova.

"Meni je meso pacova najukusnije, i to grudi i glava koja je veoma hrskava. Da se razumemo, ne jedemo gradske, već one koji żive u džungli, jedu korenje, liśće, a često i sam idem u lov na pacove u dżunglu", kaže Mario.

S druge strane čak i mnogi Indonežani kažu da je ovakva pijaca sramota za njihovu zemlju, izvor zaraze i smrada.

"Jedno od njihovih tradiocinalnih jela su kučići pored zmija, pacova i slepih miševa. Nije baš przior za poželeti", rekla je Sofija i poručila da se dobro zapitate da li želite da odete u takve krajeve.

Ipak, ako svako u svetu treba da ima slobodu da bira seksualno opredeljenje, da li je za razvod, abortus i smrtnu kaznu, onda bi možda trebalo poštovati i pravo izbora da li ćemo jesti prasiće, piliće, pacove, pse ili biti vegeterijanci.

(Marija Jakob)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track