OVAKAV SLUČAJ JOŠ NIJE VIĐEN: Sud odbacio pevačevu tužbu posle 28 GODINA!
Foto: Printskrin/Youtube

Izgubio

OVAKAV SLUČAJ JOŠ NIJE VIĐEN: Sud odbacio pevačevu tužbu posle 28 GODINA!

Stars -

Muzičar Daniel Popović, vlasnik hita "Džuli" i predstavnik Jugoslaviju na Evroviziji 1983. godine, izgubio je na sudu 28 godina nakon što je podneo tužbu!

Opštinski građanski sud u Zagrebu punih 28 godina nakon tužbe Milana Daniela Popovića, odbacio je njegov zahtev da se utvrdi da je vlasnik sportskog automobila "Triumph" jer je dokazano da ga je prodao još 1985. da bi ga kasnije uzeo i zadržao.

U odbijenoj tužbi podnesenoj 1988. Popović je tražio da je kupac njegovog auta "dužan da prizna i odrekne se svakog daljeg ometanja vlasništva i poseda" nad automobilom iz 1973. Popović je tvrdio da kupac G. Z. "svojata i izmišlja i, s tim u s vezi, protiv njega vodi krivične postupke".

S druge strane, kupac sportskog automobila navodi da je od Popovića kupio "Triumph" u septembru 1985. za 3.000 nemačkih maraka, te mu dao studijski mikser i televizor u boji. Takođe, kupac je tokom spora upozoravao i da mu je Popović kupljeni automobil ukrao još u junu 1986. zajedno sa svim stvarima u automobilu za šta je Popović proglašen krivim tri godine kasnije.

No, na osnovu rešenja Opštinskog suda u septembru 1990. zbog zastarelosti slučaja bila je odbačena privatna tužba G. Z. koji je postupak pokrenuo nakon odustanka tadašnjeg tužilaštva. Sportski automobil potom je vraćen Popoviću jer se na njega vodila saobraćajna dozvola.

Na ročištu održanom u novembru ove godine, preslušan je i snimak telefonskog razgovora dvojice muškaraca u kojoj jedan traži da se napismeno sastavi ugovor, koji je već ranije postojao, ali je negde zagubljen, o prodaji automobila.

Prema obrazloženju presude, policija je devet meseci nakon nestanka automobil pronašla u Podgorici, gde je Popović tada stanovao.

(Hina/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track