OGROMNO SRCE UČESNIKA PAROVA: Donirao kožu ženi koja je izgorela u požaru
Foto: Privatna Arhiva

Pomogao nakon pisanja Kurira

OGROMNO SRCE UČESNIKA PAROVA: Donirao kožu ženi koja je izgorela u požaru

Stars -

Jasmin Nevenkić odazvao se apelu objavljenom u našim novinama da pomogne Danijeli Mitrović iz sela Vlaška, koja je nedavno teško povređena u požaru.

Za ovog mladića i za ono što je učinio napisaćemo samo dve reči - svaka čast!Jasmin Nevenkić, bivši učesnik rijalitija „Parovi“, u Kuriru je pročitao da je Danijeli Mitrović (40) iz mladenovačkog sela Vlaška, koja je nedavno zadobila teške opekotine u požaru, potrebna hitna transplantacije kože. Istog trena se odazvao apelu za pomoć.

- Video sam tekst u Kuriru, a i član sam humanitarne organizacije Lajf iz Mladenovca, koja je takođe pokrenula akciju za pomoć. Kada sam pročitao da je Danijeli potrebna koža i da se niko ne javlja, rešio sam da pomognem.

Operacija nije ništa strašno, bol je trenutan i zanemarljiv kada znaš da si nekome spasao život - kaže Jasmin, koji se nakon transplantacije kože nalazi na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj.

Hrabri momci... Danijelin sin Boban Mitrović (levo) i Jasmin Nevenkić
Hrabri momci... Danijelin sin Boban Mitrović (levo) i Jasmin Nevenkić

On je sa Danijelinim sinom Bobanom došao u bolnicu prošlog četvrtka da donira kožu.- Operisani smo u petak, skinuta nam je koža sa obe butine. Ne smemo da se pomeramo. U istom smo položaju od operacije. Kada su ovakve situacije u pitanju, sve obaveze se mogu zanemariti, one se mogu nadoknaditi, ali život ne može da se vrati - ističe Jasmin i naglašava da su Danijeli potrebna još minimum dva donora kože.Njen sin Boban zahvalan je mladenovačkoj humanitarnoj organizaciji Lajf, Jasminu i Kuriru na pomoći:- Javio nam se Jasmin i zajedno smo došli u bolnicu. Ovo je za prvu majčinu operaciju, videćemo šta će biti dalje. Da nije bilo Jasmina, ko zna šta bi bilo. Lekari kažu da je majka sada u svesnom stanju, ali niko ne sme da je posećuje. Nadam se da će sve proći kako treba, ali trebaće sigurno još dva donora-Svako ko bi mogao da pomogne može da se javi Bobanu, na broj 063/136-90-19, ili Stefanu iz humanitarne organizacije Lajf, na broj 063/277-701.

UžasnoZA SEKUNDU IZGORELO POLA TELABoban nam je ispričao kako je došlo do nesrećnog slučaja:- Sve se desilo 10. decembra. Bio je majstor i radio je nešto oko plinske boce, vatra je bila upaljena. Ona se slučajno našlat tu i plamen oko nje se upalio. Pokušala je da pobegne, ali plamen joj je zahvatio noge i krenuo nagore. Za sekundu joj je izgorelo pola tela. Stigli su da je ugase, došla je i Hitna pomoć i policija.

Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track