(VIDEO) ON JE BIO ARKANOV OMILJENI MUZIČAR: Dok je ON svirao VRANJANKU, Željko je slušao bez daha!
Foto: Printscreen

Čuveni harmonikaš

(VIDEO) ON JE BIO ARKANOV OMILJENI MUZIČAR: Dok je ON svirao VRANJANKU, Željko je slušao bez daha!

Stars -

Pri kraju sedamdesetih godina kada se činilo da se više ništa značajno ne može dogoditi u harmonikaškom svetu pojavio se Mirko Kodić, već stasao harmonilaš.

Od samog početka imao je sreće da sarađuje sa velikanima kao što je Miroljub Aranđelović Kemiš. Mnogo mu je pomoglo i to što se za njega opredelio i Šaban Šaulić, da bude u njegovom pratećem orkestru. Između ostalog, poznat je i kao glavni „krivac“ dolaske na estradu Svetlane Cece Ražnatović sa pesmom „Cvetak Zanovetak“, pored toga bio je i aranžer na prvim albumima Jašara Ahmedovskog i još mnogih drugih poznatih pevača. Izgrađujući sebe i svoj stil sviranja postao je poznat i cenjen kao izvanredan harmonikaš svuda po svetu gde se sluša narodna muzika. U dugogodišnjoj karijeri izdao je veliki broj albuma.

Čuveni harmonikaš svirao je i na svadbi Svetlane Cece Ražnatović. Kada je te 1995. godine Mirko Kodić zasvirao “Vranjanku” nastao muk.

On je, kako se priča, bio jedan od omiljenih muzičara Ražnatovića. Na videu sa svadbe Željko sedi i sluša Mirkovo maestralno izvođenje “Vranjanke”, dok Ceca u venčanici pridržava mikrofon.

Bonus video

DOK MAMA BDI NAD NJIM: Evo koju igračku JAKOV ne ispušta ni dok spava!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track