Svetlana Bojković: Puštala sam ćerku da me se uželi
Foto: Luka Šarac

Emotivna ispovest

Svetlana Bojković: Puštala sam ćerku da me se uželi

Stars -

Popularna glumica, koja se posle gotovo pet godina vratila pred publiku, otkriva kada je Beograd počeo da joj nedostaje, kojih načela se pridržava u odnosu sa svojom naslednicom Katarinom Žutić, koliko je njoj i suprugu bilo teško u zemlji nepušača i zašto smatra da je nezadovoljstvo pogrešan način da se provede život.

Jedna od naših najpopularnijih pozorišnih, televizijskih i filmskih glumica Svetlana Bojković (69) vratila se posle gotovo pet godina u Srbiju. Razlog njenog dugog odsustvovanja sa scene bio je to što je njen treći suprug, diplomata Slavko Kruljević, obavljao funkciju ambasadora Srbije u Finskoj.

Pred kraj 2016. par se vratio u Beograd, a već 1. februara Svetlana će zaigrati na sceni Narodnog pozorišta u kultnom Šekspirovom komadu Ričard III.

Život Svetlane Bojković, baš kao i njena glumačka karijera, uvek je bio ispunjen lepim stvarima. Ipak, bilo je tu i teških trenutaka, kao kad je umro njen prvi suprug Miloš Žutić, otac njihove ćerke Katarine, a onda, dosta kasnije, i njen drugi muž, poznati pozorišni reditelj Ljubomir Muci Draškić.

Ipak, Svetlanini bliski prijatelji, baš kao i najšira publika koja je sa uživanjem gleda, nisu nikad izgubili uverenje da je reč o vedroj ženi koja uvek gleda ono što je dobro u životu, ne dajući tuzi, bolu i poteškoćama da je slome.

I baš s tom vedrinom, možda čak i uočljivijom nego ranije, Bojkovićeva je stigla na intervju u kafe ispod njenog stana u centru Beograda. Raspoložena za priču i šalu, uz kratki espreso, objasnila je vrlo lako da je njen pozitivan stav prema svemu što joj se dešava, jednostavno, jedino ispravno uputstvo za upotrebu života.

Piše: Igor Karanov

Foto: Luka Šarac

Kompletan intervju pročitajte u novom, 592. broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 20. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track