Pevačica dala pomen tati Miloradu

(KURIR TV) DALA OCU 40 DANA Dragi moj oče, evo tebi tvoje Seke!

Stars -

Svetlanu su na Mićinom grobu već čekali članovi porodice - stric Zoran Aleksić, koji je došao desetak minuta pre bratanice sa sinom i snajkom, i tetka Jovanka s ćerkom

Seka Aleksić dala je juče četrdesetodnevni pomen ocu Miloradu Mići Aleksiću, koji je posle kraće i teške bolesti preminuo na Badnje veče 6. januara u lozničkoj bolnici.

Svi zajedno u bolu... Seka s mužem i najbližim članovima porodice
Svi zajedno u bolu... Seka s mužem i najbližim članovima porodice

Seka je na Novo groblje u Loznici stigla malo pre podneva sa suprugom Veljkom Piljikićem i bratom Nedžadom Ramićem. Prvo je svratila do cvećare na ulazu u groblje, a u ruci je nosila pletenu korpu s hranom i pićem, koje je kasnije poslužila na Mićinom grobu. Iz cvećare je izašla s buketom belih hrizantema, koje simbolizuju tužne trenutke. Seku su na grobu njenog oca već čekali članovi porodice - stric Zoran Aleksić, koji je došao desetak minuta pre bratanice sa sinom i snajkom, kao i sekina tetka Jovanka s ćerkom. Pevačica se sa svima pozdravila i zagrlila, a onda je prišla Mićinom grobu.

- Dobri moj oče, došla je tebi tvoja Seka - kroz suze je tiho prozborila, prekrstila se i poljubila krst.

Aleksićeva je zatim očitala Oče naš, suprug Veljko je okadio grob, a onda su zajedno iz korpe izvadili žito, kolače, piće i kafu. Po pravoslavnom običaju, rodbina se na grobu poslužila hranom. Svi su zapalili sveće i popili po čašu vina za pokoj Mićine duše. Iako je vetar jako duvao, Seka Aleksić je s porodicom ostala više od sat vremena na Novom groblju. Nakon toga otišli su u porodični dom na zajednički ručak.

Bele hrizanteme... Pevačica je prvo svratila u cvećaru
Bele hrizanteme... Pevačica je prvo svratila u cvećaru

Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track