GASTOZOVA ISPOVEST: Moja mama je umrla kad sam stao na noge!
Foto: Damir Dervišagić

Ispovest Gastoz otvorio dušu

GASTOZOVA ISPOVEST: Moja mama je umrla kad sam stao na noge!

Stars -

Ona je dala pola svog života za mene, sad verovatno treba da nastavim sam.

Nenad Marinković Gastoz gostovao je u utorak uveče u vili „Parova“, a tom prilikom je ispričao o snovima i znakovima pred smrt njegove mame Gorice, koja je preminula u sredu, 7. decembra prošle godine, a pronašli su je tek dva dana kasnije.

- Ja sam to predosetio. Najpre sam u sredu sanjao grob, mermerni crni, ali nikome nisam hteo da ispričam san, nisam hteo da slutim. U četvrtak sam ceo dan čekao da mi se javi, a nje nema, pa sam joj poslao poruku: „Mama, zovi me da se čujemo.“ U petak sam ustao u sedam ujutro, nisam mogao da spavam, a trebalo je da ustanem u 11. Nisam dobijao nikakav odgovor. Vidim kad je bila poslednji put onlajn i nešto mi nije kako treba - započeo je priču Gastoz, a zatim dodao da je taj dan krenuo Sloveniju i da je video znakove „pored puta“ da nešto nije u redu.

- Dešavale su se neverovatne stvari. Idem auto-putem i vidim maglu, neverovatnu maglu, prođem 15 kilometara auto-putem, vidim sunce. Prođem još toliko, ponovo magla. Zatim stižem do aerodroma kod Slovenije koji se zove Gorica, kao moja mama.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

I nastavljam auto-putem i vidim tablu na kojoj piše Gorica i pored strelica nagore. Oduzeo sam se - ispričao je Nenad, koji je naglasio da ne patetiše jer nije ni prva ni poslednja osoba koja nema roditelje, ali da o gubitku mame nikad nije pričao i da je tada osetio potrebu da podeli tugu s učesnicima „Parova“.

- Ona je dala pola svog života za mene, sad verovatno treba da nastavim sam. Kada se to desilo, ja sam pričao svojim prijateljima koji su bili uz mene da sam imao osećaj kao da je nju neko pitao: „Je li, Goco, hoćeš li ti da budeš tu dok tvoj sin stane na noge, a kad stane, da napustiš svet?“ Ja mislim da je ona to prihvatila. Onog trenutka kada je shvatila da mogu potpuno sam, ona je otišla - završio je Gastoz, a takmičari su plakali slušajući njegovu ispovest.JELENA STUPARUŠIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track