JELENA JE SVIREPO UBIJENA: Ovi naši PEVAČI završili su TRAGIČNOM SMRĆU na vrhuncu SLAVE
Foto: Printscreen, D. Dervišagić, Kurir Arhiva

Tužne sudbine

JELENA JE SVIREPO UBIJENA: Ovi naši PEVAČI završili su TRAGIČNOM SMRĆU na vrhuncu SLAVE

Stars -

U nedelju 2. aprila navršava se godinu dana od svirepog ubistva mlade pevačice Granda Jelene Krsmanović Marjanović , za čijom ubicom se i dalje traga.

Srpska estradna scena izgubila je mnoge svoje velike pevače na tragičan način. Brza vožnja, premor i loši uslovi na putevima kumovali su pogibijama mnogih slavnih ličnosti. Većina njih izgubila je život dok je odlazila ili se vraćala sa nastupa, dok su drugi živote izgubili zbog ljubomore, droge...

Pevačica Silvana Armenulić, koja je početkom sedamdesetih godina prošlog veka žarila i palila jugoslovenskom narodnjačkom scenom, poginula je 1976. kod Kolara, u direktnom sudaru svog automobila s kamionom. Imala je svega 37 godina.

Foto Facebook/Printscreen
Foto Facebook/Printscreen

Deset godina kasnije, slična sudbina zadesila je i sarajevske rokere, gitaristu Dražena Riča i basistu Aljošu Buhu, koji su tek osetili miris slave posle uspeha debi albuma njihove grupe „Crvena jabuka“. Krenuli su iz Sarajeva u Mostar na još jedan uspešan koncert, ali se i njima na drumu isprečio kamion.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

U stravičnoj nesreći 1999. život je izgubio Nebojša Saveljić (28), član „Montenigersa“. Na putu između Cetinja i Podgorice, vozač „pasata“, u kome se nalazio i Nebojša, prevelikom brzinom se zakucao u stenu.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Smrt na drumu po svemu sudeći bila je suđena i čoveku koji je „zapalio“ Balkan, Tošetu Proeskom. U 26. godini života uspeo je da se popne na estradnoj lestvici više nego mnogi njegovi vršnjaci, ali i starije kolege. Poginuo je 2007. nedaleko od Nove Gradiške, krećući na gostovanje u emisiji Hrvatske televizije, pošto je njegov automobil „folksvagen tuareg“ udario u prikolicu kamiona koji se kretao u suprotnom smeru. Toše je u tom trenutku spavao na mestu suvozača.

Foto AP
Foto AP

Na autoputu Beograd-Novi Sad poginuo je poznati pevač narodne muzike Boža Nikolić Bidai. Nadomak Novog Sada, njegov „golf 3“ naleteo je na džip „grand čiroki“ i izazvao direktan sudar. Obojica vozača ostala su na mestu mrtva.

Printscreen
Printscreen

Darko Radovanović poginuo je u 35. godini, a sa njim je nastadao i njegov menadžer Aleksandar Milošević na Ostružničkom mostu dok su putovali na nastup. Bio je oženjen Majom, s kojom ima ćerku Laru.

Foto Damir Dervišagić
Foto Damir Dervišagić

Ljubiša Stojanović Luis poginuo je u 59. u saobraćajnoj nesreći pre šest godina na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada, kod naselja Feketić. Kako je tada saopštila policija, do nesreće je došlo tako što je Luis, koji je vozio „krajsler“ beogradskih registarskih oznaka, prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se s „fordom“ mađarskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog pravca. Tom prilikom je poginuo i vozač forda, a povređeno šestoro osoba.

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina započela je crna serija estradnih saobraćajki. Mladi pevač Ipče Ahmedovski, rođeni brat Jašara Ahmedovskog, poginuo je 1994. u Šopiću kraj Lazarevca, na Ibarskoj magistrali, koja je odnela više života nego omanji rat. Vozeći “mercedes” brzinom od 140 kilometara na sat zakucao se u šleper. Ipče je na mestu ostao mrtav.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Tada veoma poznati jugoslovenski pevač narodne muzike Hašim Kučuk Hoki (56) nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 2002. godine na putu Subotica-Beograd. Ostaće upamćen po hitu “Pijem da je zaboravim“.

U sobraćajnim nesrećama okončale su život harmonikašu Draganu Mirkoviću Mirijevcu, muzičkom uredniku Marjanu Karanu, menadžeru Slobi Stojiljkoviću Debelom, pevaču Srećku Jovoviću i Boži Nikoliću.

Na pomen njihovog imena, suze odmah krenu: Tragedije koje estrada nikada neće zaboraviti

Rođa Raičević, muzičar rodom iz Nikšića na svoje poslednje putovanje otišao je tiho, u 44. godini, a umro je od prekomerne doze metanfetamina u jednom stanu u ulici 27. marta u Beogradu 2001. godine.

Sedam godina je navršeno od smrti Ksenije Pajčin, koju je na svirep način ubio njen dečko, maneken Filip Kapisoda, a onda izvršio samoubistvo.

Goran Ivandić Ipe, jugoslovenski i srpski rok bubnjar poznat po svom radu sa Bijelim dugmetom, tragično je nastadao 12. januara 1994. Ivandić je pao sa šestoga sprata zgrade u Beogradu i umro. Veruje se da je u pitanju samoubistvo, iako Bebek u gore navedenom intervjuu tvrdi da ne veruje u to. Goran Bregović misli da je zbog mesečarenja Ipe ispao kroz terasu hotelske sobe.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

EPK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja