VODITELJKA MAJA NIKOLIĆ: Lakše je imati troje dece nego jedno
Foto: Printscreen

Vaskršnja radost

VODITELJKA MAJA NIKOLIĆ: Lakše je imati troje dece nego jedno

Stars -

Jedna od naših najboljih i najlepših TV voditeljki Vaskrs će provesti radno, ali će ipak sa svojom decom uživati u prazničnom ručku koji, kako kaže, sprema baka.

Ove godine odlučila je da njihova vaskršnja jaja budu u jarkim bojama bez ukrasa i sličica.

Ko je ove godine bio najvredniji u vašoj porodici oko farbanja jaja?- Deca i ja uživamo u farbanju jaja svake godine i svake godine smislimo kako će jaja izgledati. Ovaj put smo se odlučili za jarke boje bez detalja u vidu nalepnica i šara.

Koliko imate čuvarkuća? Obično, gde je više dece, svako od njih bira svog čuvarkuću?- Mi imamo samo jednog čuvarkuću, to je crveno jaje koje prvo ofarbamo.

Kako će izgledati Uskrs u vašoj porodici, u vašem domu? Da li volite da otputujete ili ćete ostati u Beogradu?- Ja radim tokom uskršnjih praznika, tako da ćemo svakako ostati ovde, ali to ne znači da nećemo osetiti praznik i radost koju donosi. Veoma volim Uskrs, raduju me običaji, raduje me uključenost dece u taj praznik, raduje me najlepši ručak na svetu koji pravi jedna od baka... uvek bude lepo!

Da li pored posla i porodice imate vremena samo za sebe, za prijatelje i izlaske sa drugarima? Evo, na primer, kada ste se poslednji put slatko ispričale vi i vaša kuma Nataša Miljković?

- Zamalo smo se videle danas, ali se jesmo ispričale. Imamo jako malo vremena zato što obe radimo, ali to nadoknađujemo telefonom.

Kako se opuštate? Šta volite da radite kada ste bez obaveza?- Nije to ništa naročito, to su neke male stvari koje mi volimo da radimo. Nedeljni ručak, gledanje dobrih serija, čitanje knjige koja mi drži pažnju. To su te male radosti..

Šta bi bio novi poslovni izazov za Maju Nikolić? Da li je dovoljno 150 minuta?- Svaka emisija je novi poslovni izazov, to nikada ne prestaje. Da svaka bude kvalitetna, da imamo dobre razgovore, dobre teme, na šta smo već navikli naše gledaoce. To su izazovi za ceo naš tim.

Da li je tačna tvrdnja da je lakše imati troje dece nego jedno?- Neuporedivo je lepše, to svakako. Srećnije. A nije ni teško. Moja deca su već velika, dobri su, uživam u njima. A ima istine u tome da je sa jednim detetom teže u smislu da je teže zabaviti ga, držati mu pažnju. Moja deca se igraju međusobno, razgovaraju, pomažu jedno drugom oko domaćeg. To su ozbiljne prednosti. Sa druge strane, imaće jedno u drugom najbolje prijatelje za ceo život.

Da li ste stroga mama? Koji je vaš "zakon" kada je reč o vaspitanju? Čega se najviše pridržavate?- Nema sada ni potrebe za nekom prevelikom strogoćom. Mi imamo naša kućna pravila, o svemu se dogovaramo, razgovaramo mnogo i sve se lepo uklopi.

Da li vaša deca već imaju ideju čime bi volela da se bave u životu?- Možda neke ideje u začetku, ali budu li na mene, promeniće se to mnogo puta. Polako, sve u svoje vreme.

Kako ih vi vidite za 20 godina i gde?- Samo mi je važno da budu zdravi, bezbedni i srećni.

A sebe?- Isto.

Blic/Jelena Živkovi

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OTPORNE NA VREME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja