SKANDAL OKO TESTAMENTA ESME REDŽEPOVE: Ostavila SVE državi Makedoniji, a rodbina želi njenu IMOVINU!
Foto: Dragana Udovičić

Borba za naselđe

SKANDAL OKO TESTAMENTA ESME REDŽEPOVE: Ostavila SVE državi Makedoniji, a rodbina želi njenu IMOVINU!

Stars -

Kraljica romske muzike Esma Redžepova Teodosievska je ostavila otvoren testament u kome stoji da svu svoju imovinu ostavlja Makedoniji.

Bliski rođaci legendarne Esme će se boriti za njenu imovinu, koju je prema svojoj volji ostavila Makedoniji.

Ona je svoju kuću u kojoj je smešten Muzej i Dom humanosti i umetnosti „Stevo i Esma Teodostievski“ blizu tvrđave Kale ostaviti Makedoniji. Muzej ima 860 kvadratnih metara.

Ubrzo nakon objavljivanja testamenta, oglasila se njena veoma dobra prijateljica Vaska Jankovskam tvrdeći da je testament lažan, jer je Esma brojnu porodicu.

Bila sam veoma bliska Esmi, zbog čega sam uzela pravo da reagujem. Esma ima mnogo unuka od svojih sestara i braće, kojima je ceo život pomagala i brinula o njima. Oni su unajmili advokate i bore se za svoja prava. Kao njeni bliski krvni srodnici, mislim da njima pripada kuća i ne verujem da Esma sve poklanja državi. A što se tiče autorskih prava, mogu slobodno reći da ih zaslužuje i Simeon Atanasov, koji je bio kraj Esme tokom njenih koncerata i nastupa. Ja sam stalno bila uz nju i znam da ne bi napustila svoju porodicu. Ako neko misli da je ono što ja govorim neistina, ja mogu da odem na sud i kažem mnoge stvari, jer znam dosta o Esmi", rekla je Vaska.

Adnan Redžepov, unuk Esminog brata, koji živi u Nemačkoj, potvrdio je da će porodica tražiti svoja prava. I menadžerski tim Esme, Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov su potvrdili da postoje problemi između porodice Esme i humanitarnog udruženja oko njenog nasleđa.

fokus.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track