TEŠKA SUDBINA SRPSKE PEVAČICE: Njene pesme NARUČUJEMO po KAFANAMA, a ona je PLAKALA dok ih je pevala
Foto: Printscreen

Otišla u legendu

TEŠKA SUDBINA SRPSKE PEVAČICE: Njene pesme NARUČUJEMO po KAFANAMA, a ona je PLAKALA dok ih je pevala

Stars -

Verovatno mnogi od vas kojima je ovih dana rođendan pevate pesmu "Na Uskrs sam se rodila", ali mali broj vas zna ko je u originalu otpevao taj hit.

To je pesma Vasilije Radojčić koja je živela životom potpuno drugačijim nego današnje pevačice.Preminula je pre više od šest godina, a njene pesme i dan danas žive. Među njima su brojni hitovi koje često naručujemo u kafanama.

"Dimitrijo, sine Mitre", "Veseli se kućni domaćine", "Moj Milane kad u vojsku pođeš", "Na Uskrs sam se rodila", "Mito, bekrijo", "Ajde Jano, kolo da igramo", "Jel' ti žao što se rastajemo", "Zapevala sojka ptica" i mnoge druge samo su neki od naziva pesama koje je Vasilija opevala. O njenom privatnom životu se jako malo zna, a u jednom intervjuu otkrila je da je ostala bez supruga.

"Suprug Milan mi je umro pre šest godina, a čini mi se da je to bilo juče, još tugujem za njim... Povredile su me i kolege muzičari, estradnu penziju nisam dobila iako sam nekoliko puta podnosila zahtev. Kada je penzija izglasana, trebalo je da je prvi dobijemo Cune i ja. On je penziju dobio, mene su zaobišli, iako važim za pevačicu koja ima najviše snimljenih pesama u fonoteci Radio Beograda. Simila sam 60 antologijskih pesama, obećali su da će mi objaviti trostruki album, a onda su desetak mojih pesama strpali u nekakav zajednički muzički projekat za koji još ne znam šta predstavlja. Kako da pevam kada mi se plače", rekla je Vasilija u jednom intervjuu davne 1980. godine i prisetila se trenutka kada je prvi put srela ljubav svog života, bubnjara Milana Đorđevića.

- Sećam se da sam Milana prvi put ugledala kako izlazi iz kafane "Mornar" u centru Beograda. Bila sam s druge strane ulice, oči su mi se bukvalno zalepile za tog muškarca, a nisam znala ni ko je ni šta radi. Umalo se nisam srušila kada sam krenula sa orkestrom Dušana Radetića na turneju po Bugarskoj i tako saznala da je Milan član Duškovog benda. Milan i ja smo se spanđali na toj turneji i više se nismo razvajali. On je kasnije postao muzički urednik produkcije gramofonskih ploča Radio Beograda, a ja pevačica. Rodila sam mu ćerku Mirjanu koja je sada devojka - pričala je Vasilija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PESMA MOJ DILBERE KRIJE STRAŠNU PATNJU: Ovo je istina o NAJTUŽNIJOJ sevdalinki!

Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track