LEPA BRENA ZA KURIR: Stefan neka peva, Viktor će da gazduje!
Foto: Dragan Kadić

Intervju, pevačica o sinovima, koji preuzimaju muzičku scenu

LEPA BRENA ZA KURIR: Stefan neka peva, Viktor će da gazduje!

Stars -

Stariji naslednik je izuzetno talentovan za muziku, volim da ga slušam i savetujem ga kada mislim da je to potrebno. A mlađi je sam započeo svoj posao, želi potpunu samostalnost i ide mu odlično

Lepa Brena je lider u muzici 37 godina, a Kurir već 14 godina prati svaki njen potez. Na dan kada naše dnevne novine proslavljaju rođendan pitali smo folk zvezdu, koja se u karijeri i životu nosila s mnogim poteškoćama, šta je ključ uspeha.- Ostati čvrsto na zemlji, biti svestan svog kvaliteta, ali i svake mane. Jer samo ukoliko stvari nazovete pravim imenom, bićete potpuno iskreni prema sebi, a samim tim i prema drugima. Zbog toga sam ja potpuno svesna sebe i teško mi je izmaći tlo pod nogama. Rekla sam jednom i ponoviću, kada je dobijete, slava postaje prilično naporna. Ljudi o vama steknu glamuroznu sliku koju ne treba rušiti, ali ne treba zaboraviti da ste, ipak, kada se kamere pogase, isti kao i svi ostali - s problemima i životnim radostima.Šta je najgore, a šta najbolje što vam se dogodilo u karijeri?- Širina mog osmeha valjda govori o tome da sam u životu i karijeri imala mnogo više lepših od onih drugih, manje lepih trenutaka. I dan-danas sam neumorni radoholik, koji nema ograničenja u svojim ciljevima, pa me shodno tome negativne stvari koje se ponekad događaju ne mogu naterati da se zaustavim. Naprotiv!Kakvo je bilo vaše prvo iskustvo s tabloidima?- Nikada mi nisu smetali novinari, ali ni posle ovoliko godina ne mogu da se naviknem na namenski zlonamerne tekstove.Stariji naslednik Stefan je krenuo vašim stopama. Kako ga savetujete kao kolega, a kako kao majka?- Stefan je izuzetno talentovan i neprestano dobija komplimente na račun svog pevanja. Ja sam, naravno, veoma ponosna na njega, pa na njegov talenat i rad gledam s radošću. Volim da slušam kako peva i kada mislim da je potrebno ili kada me sam pita, posavetujem ga, naravno, ili ukažem na nešto.

Mlađi sin Viktor želi da preuzme „Grand produkciju“. Da li ga u budućnosti vidite kao Popovićevog naslednika?

- Viktor je sam započeo svoj samostalni posao. Želi potpunu samostalnost u tome. Ide mu odlično.Kornelije Kovač 8. maja slavi jubilej - 75 godina rada. Imate li posebnu odgovornost što ćete pevati u Narodnom pozorištu?- Ozbiljnost prema svom poslu pokazujem i odgovornošću kada nastupam na bilo kom mestu na ovoj planeti. Odgovornost prema publici, prema saradnicima, prema sebi... Nikada ničemu i nikome ne pristupam površno ili reda radi.Hoćete li pevati „Sitnije, Cile, sitnije“?- Ne bi bilo fer da otkrivam išta od planiranog budući da je glavnokomandujući u ovoj priči upravo fantastični Kornelije.Nije vam se posrećilo da odete na Evroviziju osamdesetih, da li žalite zbog toga?- Nikada se ne osvrćem unazad kad je reč o mom poslu. U svakom segmentu e karijere radila sam onako kako je u tom trenutku bilo najbolje i jedino moguće. Žalila bih zbog propuštenih prilika, ali nikada zbog učinjenog. Jer sve što smo radili, bilo je potpuno iskreno i s mnogo truda i žara. Baš kao i danas.

I ona je fan Folk zvezda je verni čitalac kuriraNOVINE ČITAM OD „A“ DO „Š“!Šta u Kuriru najviše volite da čitate?- Smatram da je u životu veoma važno biti informisan, pa sam shodno tome od onih koji novine čitaju od politike, preko muzike do sporta. Dakle, od naslovne do poslednje strane, čitam sve (smeh). Znate da ste dobri, čitani i tiražni, ali nemate problem da stvari nazovete pravim imenom i jasno i glasno priznate kada pogrešite.Sećate se neke anegdote od početka saradnje do danas?- Anegdota je naše drugo ime (smeh). Šalu na stranu, ali uvek smo imali korektnu saradnju i do sada nismo bili u situaciji da se vaš uređivački kolegijum s jedne strane i moj tim i ja s druge gledamo „preko nišana“ (smeh).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track