Najnovije vesti

OD LEPKA DO HEROINA: Bio je u kandžama droge, a onda su mu promenili krv! Danas izgleda ovako!
Foto: Printskrin

Nekad je bio zavodnik

OD LEPKA DO HEROINA: Bio je u kandžama droge, a onda su mu promenili krv! Danas izgleda ovako!

Stars

Glumac Igor Pervić, sin balerine Lidije Pilipenko i pokojnog pozorišnog kritičara Muharema Pervića često je upadao u razne nevolje zbog ljubavi prema drogi, a kasnije je, kada se očistio, tvrdio da je posle detoksikacije u Londonu okrenuo leđa ovakvom načinu života.

Igor je javno govorio o problemima sa herionom kao i odvikavanju u čemu su mu pomogli roditelji. Glumac je uspeo da izađe iz pakla, a izlečio se u Engleskoj prestonici.

"Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu", izjavio je Igor nakon lečenja.

On danas ima 48 godina, a početkom 90-ih je bio jedan od zapaženijih glumaca. Rano je počeo da se bavi glumom, a imao je i svoj bend, a mnogi ga pamte po ulozi u fimu "Lajanje na zvezde". Nakon izlečenja promenio je život iz korena, a kako bi svima ukazao na ozbiljnost situacije javno je pričao u emisiji "Crni biseri".

Cela priča sa drogom počela je kada je imao samo 13 godina, kada je mirsao lepak. Tada je majka saznala šta radi, a zajedno sa svojim suprugom, Igorevim očuhom pojavila se na treningu košarke. Tada je zaradio šamar od roditelja, posle čega je bio zaključan u sobi. Pošto je živeo na prvom spratu, u pidžami se iskrao kroz prozor i bos u pola šest ujutru otišao na Kalemegdan.

Imao je 14 godina i mislio je da se više nikada neće vratiti kući, da će samo uzimati drogu, a pomišljao je na samoubistvo kako ne bi nanosio bol svojim roditeljima.

Osamdesetih su deca iz "dobrih kuća" imala pristojan džeparac da bi za vreme velikog odmora mogla da kupe LSD. Lepak su duvali na času. Heroin mu je prvi put dala devojka u koju je bio zaljubljen u 17. godini. Pošto mu je dala prvu dozu, vodili su ljubav na stepeništu zgrade i nastavili redovno da se viđaju. Kako je vreme prolazilo poečo je da uzima novac iz maminog, tatinog, očuhovog novčanika, takođe je i krao kako od roditelja tako i od prijatelja.

U vreme kada je Igor koristio drogu, narkomani su se lečili u "Dragiše Mišović" i majka ga je baš tamo odvela. Bio je smešten u sobu sa psihijatrijskim bolesnikoma a pošto je soba bila u prizemlju, donosili su mu heroin u bolnicu.

Nakon toga, 1986. godine upisao je Akademiju, gde je takođe koristio drogu koju je krio na raznim mestima. Kako je prolazilo vreme, Igor je sve ređe išao na Akademiju, a sve češće se drogirao.Iako je gluma bila njegova ljubav, zbog svog poroka nije diplomirao. Zbog droge je bio hapšen, a preživljavao je i teške batine. U odvikavanju, do kog je došlo u trenutku kada više nije imao gde da se ubode, pomogla mu je supruga Jasmina Holbus.

(Srbija danas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Mračne tajne holivudskih zvezda: Oni su detinjstvo proveli u sektama (VIDEO)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...