Najnovije vesti

LOKA PREVARIO RTS: Javni servis dobio Nešovića na sudu
Foto: Nebojša Mandić

Otkrivamo

LOKA PREVARIO RTS: Javni servis dobio Nešovića na sudu

Stars

PGP tužio Slobodanovu firmu jer je bespravno stavila u promet pesme grupe Laki pingvini, a pokušala je i da prisvoji zaradu od emitovanja brojnih hitova Discipline kičme

Slobodan Nešović Loka, član ekipe emisije „Ivan Ivanović i muškarci“, izgubio je sudski spor od PGP-RTS za povredu imovinskih prava.

Dokaz 1... Presuda u „slučaju Laki pingvini“
Dokaz 1... Presuda u „slučaju Laki pingvini“

Javni servis tužio je firmu „Maskom“, čiji je vlasnik producent koji je nedavno dospeo u žižu javnosti jer ga je navodno prebio Stefan Đurić Rasta, za bespravno stavljanje u promet pesama grupe Laki pingvini.

Dokaz 2... Presuda u „slučaju Disciplina kičme“
Dokaz 2... Presuda u „slučaju Disciplina kičme“

- Nešović je plasirao hitove benda predstavljajući se kao nosilac prava na objavljivanje materijala. Na taj način je dobijao novčanu naknadu koja zakonski pripada PGP-RTS. Loka je zloupotrebio čak 24 pesme. Sud mu je zabranio dalju distribuciju i korišćenje hitova ovog benda i naredio mu da ih ukloni sa svog Jutjub kanala. U sledećem postupku biće utvrđeno za koliko je novca Loka prevario RTS - tvrdi izvor Kurira i dodaje da su se čelnici PGP- RTS i Loka našli pred sudom i zbog Discipline kičme:
- Nešović je podneo tužbu u kojoj je tražio da bude nosilac prava na naknadu od emitovanja i reemitovanja pesama Discipline kičme, ali je sud odbio njegov zahtev. Na taj način je pokušao da prisvoji zaradu koja zakonski pripada Javnom servisu - završava naš izvor.

Pozvali smo Loku, ali se on nije javljao na telefon, dok su nam u PGP-RTS potvrdili naša saznanja.
- Ta dva sudska postupka pravosnažno su okončana u korist PGP-RTS. U toku su još dva spora povodom fonogramskih prava na delu repertoara Ramba Amadeusa i Ane Stanić. RTS je podneo krivičnu prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv odgovornog lica u preduzeću „Maskom“ zbog digitalnih plasmana fonograma u produkciji PGP-RTS - rekli su nam nadležni iz Javnog servisa.

OGORČEN Rasta tvrdi da nije jedini oštećen
IZIGRAO JE I IVANU NEGATIV

Rasta tvrdi da ga je Loka prevario koristeći njegova dela.
- Moju kampanju je prodao „Koka-koli“, a to sam saznao šetajući Adom, kad sam video reči svoje pesme na ogromnom bilbordu, flašicama i u novinama. Od te prodaje nisam dobio ništa. Smešno je koliko mi se prevarenih ljudi, i to velikih imena, javilo nakon skandala. Loka je šarao i radio s svim bendovima koji su bili aktuelni, među kojima je i Ivana Negativ, a zavrnuo je i Beogradski sindikat - rekao je Rasta u emisiji „Ami Dži šou“.

 Nastassia Janković

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) RASTA DAJE IZJAVU ZBOG PREBIJANJA LOKE Stigao u Tužilaštvo sa advokatom i četvoricom ortaka


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...