ŽESTOKA OPTUŽBA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Severina me je odžeparila!
Foto: Foto: Vlada Lukić, Foto: Profimedia

SKANDAL

ŽESTOKA OPTUŽBA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Severina me je odžeparila!

Stars -

NEOČEKIVANO Panonski Mornar uvređen što je pop zvezda prepevala njegovu „Uspavanku za dečaka“ za potrebe svoje borbe za starateljstvo nad sinom

Đorđe Balašević nazvao je Severinu Kojić lopovom nakon što je pevačica prepevala njegovu pesmu „Uspavanka za dečaka“ i posvetila je svom sinu Aleksandru.

Pevačica, kojoj je hrvatski sud privremenom merom oduzeo starateljstvo nad detetom i dodelio ga ocu Milanu Popoviću, na društvenim mrežama pokrenula je akciju „I ja sam majka“. Za tu potrebu Seve je bez Balaševićeve dozvole presnimila pesmu koju je on napisao za svog sina dok je supruga Olja s njim u naručju bežala iz porušene kuće. Iako je Seve zahvalila Balaševiću na ovoj pesmi, on je po njoj osuo paljbu.

foto: Damir Dervišagić

Pesma je o mom Aleksi

- Božja zapovest govori da ne treba bez razloga pominjati ime božje? U odnosu na sve ove bezbožnike, ponekad se osećam božanski. Mada mi je jasno da ni slučajno nisam bog, jer da jesam, ispodvlačio bih olovkom i preostale zapovesti, ali najpre onu o krađi, potezanju za onim što je tuđe. Za onim što je, u ovom slučaju, moje? Naše, samim tim - oglasio se Balašević na Fejsbuk profilu ćerke Bebe.

U nastavku je otkrio sve detalje:

- Aleksa se rodio 1995. godine, kada se stari dedin čardak, porodična kuća, rušio. Olja je s njim i naše dve devojčice preko noći morala da pobegne ispod krova koji je curio na sve strane. U temelje tog Skadra ugradio sam „Uspavanku za dečaka“. Za moju jedinu ljubav, za malog Aleksu, Lolu i Bebu. Ta pesma je lična. I nemojte mi govoriti da su sve lične - poručio je Đole i dodao:

Šum u komunikaciji

- Jedno je ako neko zaviri u karte „Bože zvanog Pub“, a drugo kad se za jednokratnu upotrebu izdžepari stih iz zaljuljane kolevke. Ta pesma je kao mali srebrni češalj koji se ne provlači baš kroz svačiju kosu - napisao je Panonski Mornar, ali je nekoliko sati kasnije to otvoreno pismo obrisao.

Tim povodom pozvali smo Severininog menadžera Tomislava Petrovića, koji je poručio:

- Severina njegove pesme sluša još od detinjstva i znam da joj je bila velika čast kad ju je pozvao da gostuje na njegovom koncertu u Novom Sadu. Pretpostavljam da je u pitanju „šum u komunikaciji“, pogotovo zato što je taj status vrlo brzo uklonjen. Gospodinu Balaševiću i njegovoj porodici želim mnogo sreće i nadam se da ćemo se uskoro videti.

Sklanja lažnjake

JESAM ZAKON, ALI NISAM SUD!

Balašević je odlučio da spreči dalju krađu svojih radova.

- Na kraju krajeva, sud je tu da odluči o nekom autorskom pravu, plagijatu ili starateljstvu. I da ne bude zabune, iako sam, prema nekim izvorima, u mnogo čemu zakon, već odavno mi je jasno da ni slučajno nisam sud. Nažalost. Jer da jesam, odavno bih presudio da moram pogasiti sve lažne naloge otvorene na moje ime. Ovako, čudnom podudarnošću, tek sam pre nekoliko dana stavio potpis na ugovor po kom će uskoro postojati samo „Oficijelni Balašević“, tako da više ništa neće moći da se okači bez dozvole moje porodice, isto kao što niko neće moći ni da se okači o nas.

foto: Dragan Kadić

Kurir / JELENA STUPARUŠIĆ

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SEVERINA JECA I RONI SUZE: Šta joj se desilo? Scena koja je potresla javnost!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track