PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ: Venčaćemo se kao moji preci 1922.
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

PRVI INTERVJU PRINCA FILIPA I DANICE MARINKOVIĆ

PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ: Venčaćemo se kao moji preci 1922.

Stars -

Budući supružnici odlučili da njihova svadba u Beogradu bude slična venčanju kralja Aleksandra i kraljice Marije pre 95 godina

Princ Filip Karađorđević i njegova verenica Danica Marinković odlučili su da njihovo venčanje, koje je zakazano za 7. oktobar u Beogradu, bude slično venčanju kralja Aleksandra i kraljice Marije iz 1922. godine.

- Moja odanost sopstvenom poreklu i Daničino poštovanje tradicije motivisali su nas da čin venčanja osmislimo kao omaž venčanju kralja Aleksandra i kraljice Marije. To je bilo poslednje kraljevsko venčanje u prvoj liniji naslednika do našeg - rekao je princ Filip za Gloriju i dodao da bi voleli da se jednog dana presele u Beograd.

- Verovatno ćemo nastaviti zajednički život u Londonu. Međutim, oboje imamo želju da se vratimo u Beograd, i nadamo se da će nam se ona uskoro ostvariti - zaključio je Karađorđević.

Buduća princeza rekla je da su njeni roditelji, poznati slikar Milan Cile Marinković i Beba Marinković, odlično prihvatili zeta.

- Oni imaju duboku poverenje i poštovanje prema mom izboru i svemu što me čini srećnom i ispunjenom. Prihvatili su Filipa bezrezervno i s mnogo ljubavi. Moj verenik izuzetno voli Ciletovu umetnost, zbog čega njegova dela krase naš životni prostor u Londonu - izjavila je Marinkovićeva, koja je u Evropi poznata pod umetničkim imenom Dana Maar.

Kurir / E.K.

Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU: Mladenci odlaze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja