VESNA DEDIĆ ISKRENO O RAZVODU: Ne treba ćutati i  trpeti, žene svesno ostaju u lošem braku!
Foto: Dragan Kadić

OTVORILA DUŠU

VESNA DEDIĆ ISKRENO O RAZVODU: Ne treba ćutati i trpeti, žene svesno ostaju u lošem braku!

Stars -

Vesna Dedić progovorila je o svojoj karijeri, uspehu kao spisateljica, ali i o detaljima iz privatnog života.

Svi Vas znaju kao autorku i voditeljku emisije "Balkanskom ulicom", pored toga ste i pisac. Da li postoji neka Vaša aktivnost za koju ne znamo?

- Javnost je upoznata sa svakim detaljem mog života (smeh). Radoholik sam, ne držim se jednog posla, već uvek smišljam nešto novo. Nikada nisam imala vremena za hobi. Preko dana radim po tri-četiri posla, a uz to sam majka - ističe Vesna.

foto: Dragan Kadić

Ko Vas savetuje i u kojim situacijama Vam je potreban savet?

- Svojeglava sam kada je reč o mom privatnom životu i ne kajem se zbog toga. Jedino ja znam šta meni prija kao ženi i tu nikoga ne slušam. Što se tiče posla, vrlo sam otvorena i uvek pitam svoje saradnike, prijatelje i kolege... Nikada nisam bila urednik i šef koji smatra da je sve što sam smislila odlično i jedino ispravno. Pitati, nije stvar nesigurnosti, već potrebe da te što veći krug ljudi čita, prati i voli. Kada objavim roman, jako mnogo slušam... Dok ne stigne prvih hiljadu poruka, ne znam šta sam uradila. Bavim se poslom koji je namenjen ljudima. Divim se onima koji kažu: "Baš me briga ko me čita, ja sam tu knjigu napisao za sebe". Ne pišem za sebe... Osluškujem ljude, prijatelje, kolege, gledaoce i čitaoce, samim tim se i trudim da im ugodim. Nijedan roman, osim prvi, nisam napisala, tek tako, zato što mi je palo na pamet. Vrlo sam pomno čitala poruke preko Fejsbuka, pisma; interesovala se na promocijama šta će mi žene koje su došle reći. Uvek znam o čemu pišem. Sigurno nisam najbolji pisac, ali činjenica je da sam čitana, a to je rezultat mog dobrog slušanja - rekla je ona.

Privatni život dobro čuvate od javnosti, ali nikada se niste ustručavali da progovorite na tešku temu kao što je razvod...

- Pristajem da pričam o razvodu i nikada nijednom novinaru nisam rekla da neću da pričam o razvodu, iz jednostavnog razloga, zato što je to tabu tema našeg društva. Poslednjih nekoliko godina kada se sve više ispunjavaju crne hronike, sve veći je broj ubijenih žena... Mora svaka žena, a i muškarac, prosto, da izađe i priča o tome. Ne treba ćutati i trpeti. Ljubav je jedina čovekova sloboda. Ne znam zašto neke žene, potpuno svesno, ostaju u lošem braku. Često je opravdanje nedostatak finansija... Kada sam se razvela izašla sam na ulicu, i to sa malim detetom, iznajmila stan od dozvoljenog minusa i ostala na nuli. Dobila sam životinjsku energiju kada sam prolazila kroz taj period i izborila se. Mnogo je bolje boriti se, nego ostati i trpeti nasilje. Novac uvek može da se zaradi, samo ako želiš i hoćeš - kaže Dedićeva.

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna) on

Da li imate neostvarenih želja?

- Jao, imam milion želja i želim da se sve ostvare (smeh). Želim da sagradim kuću i imam lepu baštu, ali prvo treba da isplatim kredit (smeh). Želim da mi ćerka Lenka u narednih šest godina završi sve kako treba, da radi super posao, da je super plaćena i super zaljubljena, a ja samo tako da putujem svetom. Želim da objavim petnaest romana, sada sam na devetom... I da po jednom mom romanu bude rađen film koji će dobiti Zlatnu palmu u Kanu... Želim da po mom scenariju bude snimljena serija i da to bude najgledanija... Želim i da ove godine odem na letovanje... Eto (smeh)... Sve lepe želje i ostvarive - dodala je Vesna na kraju.

Kurir.rs/Srbija Danas, Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Za jednu od njih sigurno niste znali: Ovo su domaće zvezde koje su vantelesnom oplodnjom postale mame

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track