(FOTO) SVI JE DOBRO ZNATE: Kada čujete ko je devojka iz grada iz Miroslavljeve pesme, ostaćete u šoku!
Foto: Stefan Jokić, Printscreen

OVO ĆE VAS IZNENADITI

(FOTO) SVI JE DOBRO ZNATE: Kada čujete ko je devojka iz grada iz Miroslavljeve pesme, ostaćete u šoku!

Stars -

Pesma "Voleo sam devojku iz grada" jedan je od najvećih hitova legende narodne muzike, Miroslava Ilića, a daleke 1987. snimljen je i spot za ovu numeru. Međutim, devojka koja se pominje u njemu, iznenađenje je za sve.

Famoznu "devojku iz grada" u njemu je glumila jedna od najlepših i najcenjenijih glumica koje je Srbija ikada imala, Sonja Savić (1961-2008). Za one koji ovaj spot nisu gledali, ovo bi možda moglo da predstavlja veliko iznenađenje, s obzirom na to da je Sonja upamćena kao predstavnik, čak jedan od predvodnika urbane kulture u bivšoj Jugoslaviji, kao i zbog dobro poznate činjenice da se družila sa rokerima novog talasa, pre svega sa članovima čuvene grupe EKV. Pa, otkud onda Sonja kod ortodoksnog narodnjaka u spotu?

foto: Printscreen YouTube

Sa druge srane, tekst pesme upravo i govori o gradskoj devojci, koja je pomutila razum mladiću sa sela, pa bi neko mogao da primeti i da je baš zato bila potpuno adekvatna za ovu ulogu.

Kako god, spot je bio vrlo interesantan, a kao i filmovi u kojima je Sonja glumila, ovekovečio je osobenu lepotu i neponovljivi šarm ove legendarne glumice.

foto: Dragan Kadić

(Kurir.rs/srbijadanas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track