Najnovije vesti

TEŠKA SUDBINA Sestra Ivana Marinkovića: Otac nam je ubijen, ne znamo gde je sahranjen!
Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

Otkriva

TEŠKA SUDBINA Sestra Ivana Marinkovića: Otac nam je ubijen, ne znamo gde je sahranjen!

Stars

Teodora Marinković kaže da je njen tata Velimir Marinković otišao u rat 1991. i da je lider radikala Vojislav Šešelj obećao da će pomoći da se pronađu njegovi posmrtni ostaci

Otac Ivana Marinkovića, Velimir, poginuo je na ratištu u Slavoniji 1991, kada je učesnik „Parova“ imao samo 12 godina. Zvanični datum kada je ubijen nije poznat. Ipak, porodica 13. decembra obeležava godišnjicu njegove smrti.

U razgovoru za Kurir Ivanova sestra Teodora kroz suze priča kako su izgubili roditelja kad im je bio najpotrebniji.

- Tata je u novembru 1991. otišao na ratište u mesto koje se tada zvalo Ćeralije, a danas je to Mašićka Šagovina. Otišao je svesno, kao dobrovoljac. Znao je šta ga čeka i da se neće vratiti živ. Upucan je sa jednim metkom. Srpska radikalna stranka je tada brinula o svim porodicama, a tata je znao da će, ako se ne vrati živ, imati ko da nam pomogne. Tako je i bilo - priča Teodora i dodaje da je Vojislav Šešelj obećao da će pronaći posmrtne ostatke njenog i Ivanovog tate.

Ona se seća njihovog poslednjeg porodičnog okupljanja.

- I danas zaplačem kad se toga setim. Tog jutra krenula sam u školu. Tata me je pozvao da mu sednem u krilo. Pomilovao me je po kosi i saopštio da odlazi. Rekao mi je da brata i mene mnogo voli. Poljubili smo se i oprostili. Mama mu je slala pakete, ali taj poslednji nije primljen. Za Novu godinu, 31. decembra 1991. Ivan, mama i ja smo bili sami u stanu kad je zazvonio telefon. Dobili smo poziv iz SRS. Rečeno nam je da se tata vodi kao nestalo lice. Bio je to najgori dan u mom životu - seća se Ivanova sestra.

foto: Privatna Arhiva

Ona pamti i taj trenutak kad joj je otac ubijen.

- Rekli su nam da je s neprijateljske strane napravljena zaseda. Otac je krenuo da spase nekoliko porodica koje su Hrvati zarobili i više se nije vratio. Brata su prošle godine pozvali iz vojne policije da gleda slike na kojima se vidi kako su nam oca držali u kavezu - kaže Teodora. Nedostatak

IVAN PATI ZA OCEM

Teodora Marinković je uverena da njen brat i dalje pati za ocem.

- Oboje smo teško podneli gubitak roditelja. On je izgubio mušku figuru, otac ga je vaspitavao da bude fer i korektan, učio ga je kako da se brani. Ivan ne voli batine i ne bi mrava zgazio. Tata ga je vodio na utakmice, razgovarao s njim. Znam da bratu mnogo fali otac i da bi sve dao na svetu da je sad sa nama - završava Teodora.

foto: Printscreen

Ne smiruju se Opšti haos u vili Parovi

SPAHO NASRNUO NA IVANA

Netrpeljivost između Sulejmana Spaha i Ivana Marinkovića raste iz dana u dan, a njihov sukob otišao je korak dalje. Spaho je ustao i rekao imena najaktivnijeg i najneaktivnijeg takmičara, „potkačivši“ Marinkovića.

- Ivan Marinković je indijanac crvenog nosa - uvredljivo je izjavio političar.

Ivan je potom rečima pokušao da se odbrani, ali je Spaho ustao i polio ga uljem, nakon čega je jedva izbegnut fizički obračun. Obojica su kažnjeni izolacijom, dok je Sulejman kažnjen i sa 1.000 evra od honorara zbog agresije, a novac je dat Marinkoviću.

M. D.

Kurir / Ljiljana Stanišić

Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Privatna arhiva, Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...