EKIPA KURIRA NA SNIMANJU ŽIKINE ŠARENICE: Žika sve drži pod konac!
Foto: Vladimir Šporčić

Iza kamere

EKIPA KURIRA NA SNIMANJU ŽIKINE ŠARENICE: Žika sve drži pod konac!

Stars -

Nikolića ni posle 13 godina vođenja emisije ne napušta elan. Na kraju još jedne uspešne epizode viknuo je: „Idemo dalje do medalje!“

Živorad Žika Nikolić s autorskom emisijom „Žikina šarenica“ već 13 godina (vikendom od devet do 11 časova na RTS) ruši sve rekorde gledanosti.

Ekipa Kurira bila je na snimanju jedne od najgledanijih živih emisija i zabeležila kako sve izgleda iza kulisa.

foto: Vladimir Šporčić

Na ulazu u studio na Košutnjaku dočekala nas je Žikina desna ruka, glavna organizatorka Tatjana Luknar.

- Dobro nam došli. Sve je spremo i samo čekamo domaćina. Mi smo prava radionica i sve funkcioniše besprekorno. Emisije pripremamo temeljno i trudimo se da šarenolikim sadržajem dopremo do srca gledalaca - ponosno nam je rekla Luknarova.

foto: Vladimir Šporčić

Deset minuta pred početak stigao je i Nikolić, noseći stari telefon.

- To je specijalna mašina za razgovor s gledaocima. Oni su nam najdragoceniji, zato imamo živa uključenja i delimo vredne poklone - objasnio nam je domaćin, nakon čega se uputio do svlačionice.

- Sve je na svom mestu - rekao je Žika dok se pred našom ekipom zagledao u ogledalu.

foto: Vladimir Šporčić

Šminkernicu nije mogao da zaobiđe. Tamo, kako Žika voli da kaže, ispravlja genetske nedostatke.

- Sad ću da se doteram i prikrijem ono što ne valja. Dok nisam počeo da se šminkam, nisam ni znao da imam vrlo zanimljive obrve. Do pola čela su mi smeđe, a od pola bele. Je l‘ tako, Maco? - obratio se Nikolić omiljenoj šminkerki, koja je potvrdila njegove reči.

Čim se skockao od glave do pete, pohitao je na scenu. A tamo sve pod konac. Ceo tim ljudi koji radi na ovom projektu od rane zore priprema emisiju. Scenografi, reditelji, kamermani, muzički urednici su pre voditelja bili na pozicijama i čekali znak za početak šoua.

- Budite tihi. Vesti se završavaju za 30 sekundi i emisija počinje - rekao je glavni scenograf Miroljub Jašović, koji je zadužen da na malim ekranima sve izgleda šarenoliko i lepo.

Žika potom ide iza velikih vrata, koja se nalaze na sceni, i emisija koju gleda cela Srbija počinje.

- Krećemo! - govori Žika.

Publika aplaudira, a orkestar svira uvodnu numeru. Zadovoljni gosti su se smenjivali, a Žika ih je ljubazno dočekivao i s njima razgovarao o aktuelnostima. Kad se sve završilo, Nikolić je zahvalio svojim saradnicima, bez kojih ova mašinerija ne bi ni mogla da funkcioniše.

- Još jedna uspešna emisija. Idemo dalje do medalje! - zaključio je zadovoljno voditelj.

foto: Vladimir Šporčić

Žurba

KAFU PIJE S NOGU

Žika Nikolić pred emisiju obavezno pije kafu. Ekipa Kurira zatekla ga je u bifeu, gde je s nogu popio crni napitak i zaputio se ka studiju.

Kurir / LJILJANA STANIŠIĆ

Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track