Najnovije vesti

NENAD PAGONIS IMAO JE TEŽAK ŽIVOT, A DANAS JE ŠAMPION: Nisam imao šta da jedem, a očevu sahranu platio sam novcem od stipendije!
Foto: Damir Dervišagić

SUROVO

NENAD PAGONIS IMAO JE TEŽAK ŽIVOT, A DANAS JE ŠAMPION: Nisam imao šta da jedem, a očevu sahranu platio sam novcem od stipendije!

Stars

Kik-boks šampion Nenad Pagonis kaže da mu je supruga bila velika podrška dok se borio sa strahovima, životom na rubu egzistencije i bolom za ocem kojeg je izgubio u 19. godini.

Višestrukom šampionu Evrope i sveta u boksu i kik-boksu Nenadu Pagonisu bio je potreban samo jedan susret s sedam godina starijom glumicom Majom Brukner da se zaljubi i poželi da s njom zasnuje porodicu. Danas imaju dvoje dece i skladan brak, ali nije uvek bilo tako.

Nenad kaže da mu je Maja pomogla da se izbori sa svim problemima i strahovima u životu.

"Imao sam strah za porodicu, strah za decu. Na kraju se sve to ispostavilo da je bio moj lični rast. Na kraj s tim sam izašao tako što sam rešio da upoznam sebe kroz molitvu, meditaciju i osamljivanje u prirodi. Ja najviše koristim meditaciju i molitvu, dobri su da prevaziđem taj glas u glavi i da dobijem odgovore na pitanja koja često postavljam sebi. Maja mi je u svemu mnogo pomogla".

Nenad ima sina i ćerku, Vladimirosa i Tesu.

"I jedno i drugo mi deluju sjajno koliko su talentovani za muziku, balet i umetnost. Vladimiros je emotivan i traži pažnju. Mala deca su mali problem, velika su veliki".

Nenad Pagonis ne krije da je teško živeo, zbog čega je često bio na rubu egzistencije.

"Danas 80 odsto omladine teško živi. Ja sam imao težak život, nekada smo živeli na rubu egzistencije, naročito u vreme bombardovanja. Nekada se dešavalo da nismo imali šta da jedemo. Roditelji su se borili, ali uzalud, kada je ekonomski sistem tada bio urušen. Jedini koji su imali novac su bili kriminalci. Uvek sam bio vođen strahom da ne upadnem u neki problem. Imao sam drugove raznih profila i kriminalce, one koji su se drogirali, ali ja sam bio van svega toga. Počeo sam da treniram kik-boks. Otac mi je umro kada sam imao 19 godina. Parama koje sam zaradio zajedno sa sestrom i od stipendije platio sam očevu sahranu", kaže sportista i dodaje da ga je to ojačalo.

Nenad kaže da mu je kroz život nedostajala očeva ljubav, ali i čvrsta ruka muške figure.

"Imao sam neku vodilju koja me je srećom odvela na pravi put. Sve je došlo na svoje mesto kada sam dobio decu. Poslednjih devet godina sam se borio i sa aksioznošću, sve su to posledice takvog života".

(Kurir/Blic Puls, Foto:Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Snimak koji vraća veru u ljude! Mladunče losa upalo u jezero, a požrtvovani ribari čuli vapaje!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...