EKSKLUZIVNO: Jelena i Maja u trci za Evrosong!
Foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović

Javni servis spreman za Beoviziju

EKSKLUZIVNO: Jelena i Maja u trci za Evrosong!

Stars -

RTS bi sutra trebalo da objavi koji pevači će se u februaru takmičiti za srpskog predstavnika na prestižnoj muzičkoj manifestaciji

Maja Nikolić i Jelena Tomašević glavni su favoriti za odlazak na Evroviziju u Lisabon u maju 2018. godine, saznaje Kurir.

Pored njih dve, na konkurs RTS prijavili su se i muzičar Sanja Ilić i Balkanika, bivša učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije“ Saška Janković i Pinkove zvezdice iz prve sezone Mateja Vukašinović i Igor Lazarević.

Jelena Karleuša, foto: Dragana Udovičić

MOŽDA DOGODINE Fanovi razočarani

KARLEUŠA SE NIJE NI PRIJAVILA

Iako su mnogi navijali da Jelena Karleuša bude predstavnik Srbije, ona se nije ni prijavila na konkurs. Pop zvezda je objasnila pod kojim uslovima bi ona to učinila.

- Moji uslovi za odlazak na ESC su: Ja biram pesmu. Ja osmišljavam nastup. Niko mi se ne meša. Inače, ne smarajte me više na tu temu - napisala je Karleuša na Tviteru.

Nakon toga se oglasila i Marija Šerifović i poručila koleginici:

- E pa ići ćeš na Evroviziju ili mene biti neće!

Jelena Karleuša je i prošle godine spominjana kao potencijalna predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije, ali je sa RTS demantovano da je „uopšte i bila u igri“.

Konačan spisak Javni servis bi trebalo da objavi sutra, a posle devet godina, predstavnika Srbije na najprestižnijoj muzičkoj manifestaciji biraće publika i stručni žiri na Beoviziji u februaru.

- Učesnici su potpisali rigorozne ugovore da o svom učešću do objavljivanja konačnog spiska ne smeju javno da govore. Mali broj ljudi je upućen u to ko je sve poslao svoje kompozicije na konkurs RTS. Koverte s imenima su zapečaćene. Selekciona komisija, sastavljena od muzičkih urednika RTS, izabrala je najbolje kompozicije koje će ući u uži izbor za Beoviziju - kaže naš izvor.

Olivera Kovačević, urednik Zabavnog programa RTS, nije želela da otkriva imena učesnika, ali je objasnila da nema povlašćenih.

- Priče da se na Evroviziju ide preko veze su gluposti. Javno će na sajtu biti objavljena imena svih koji su se prijavili. Žiri će biti oformljen u februaru, kada bude organizovano takmičenje. Trudićemo se da sastav bude u potpunosti nepristrasan - rekla je Kovačevićeva za medije.

Duška Vučinić Lučić, šef odseka za pres i odnose sa javnošću RTS, raduje se Beoviziji.

- Želja nam je da bude takmičarskog karaktera, da vratimo festivalsku atmosferu. Želimo i da gledaoci budu uključeni u izbor, a do samog dana takmičenja neće biti poznat sastav stručnog žirija. Još razmišljamo da li će takmičenje biti održano u Sava centru ili u studiju RTS, da li će trajati dan ili dva - rekla je Duška.

Maja Nikolić nedavno je izjavila da smatra da njoj pripada mesto na Evroviziji i da je sigurna u svoj trijumf.

- Pored mene niko nema šanse! Meni Evrovizija pripada još od 1991, kad sam pobedila na festivalu u SFRJ, i onda su došle sankcije, tako da je Maja već trebalo da pobedi na Evroviziji. Meni ta nagrada pripada! - rekla je Nikolićeva, koja juče nije odgovarala na naše pozive.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Tomaševićevom, ali ona nije bila dostupna za komentar, ali je na društvenim mrežama ostavila post da se "nije prijavila i da ne učestvuje na Beoviziji".

foto: Printscreen

Prepisuju

CRNOGORCI VRAĆAJU MONTEVIZIJU

I Crna Gora vraća festival Montevizija - stari sistem izbora za Evroviziju. Petočlani žiri odabraće pet najboljih kompozicija pristiglih na javni konkurs, a konačnu odluku o tome ko će putovati u Lisabon doneće isključivo publika 17. februara.

Predstojeće takmičenje Pesma Evrovizije biće održano od 8. do 12. maja u Lisabonu, nakon ovogodišnje pobede Portugalca Salvadora Sobrala s pesmom „Amar pelos dois“.

Kurir / I. Ercegovčević - Lj. Stanišić

Foto: Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Bradata žena NIJE bila najveći šok: Najkontroverzniji nastupi u istoriji Evrovizije (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track