Najnovije vesti

IRFAN MENSUR: Bio sam sarajevska baraba! Izbačen sam iz škole, a druge me nisu primale
Foto: Marina Lopičić

Ispovest

IRFAN MENSUR: Bio sam sarajevska baraba! Izbačen sam iz škole, a druge me nisu primale

Stars

Glumac kaže da je u svet pozorišta i filma pobegao od matematike i fizike, koje su ga uništile jer je stalno išao na popravni

Irfan Mensur više od četrdeset godina uspešno je na glumačkoj sceni. U intervjuu za Kurir, scenarista, glumac i pedagog priča o svojoj mladosti, školovanju i kako se izborio sa bolešću srca, ali i o početku karijere.

- Ulazak u svet glume i televizije bih naradije zaboravio, zato što sam bio nesiguran i uplašen. Trebalo mi je dosta vremena da steknem sigurnost. U ovaj svet sam ušao jer sam bežao od matematike i fizike. Dok sam živeo u Sarajevu, kada su nas kao gimnazijalce vodili u pozorište, nas četvorica, petorica dođemo pred ulaz samo da nas vidi nastavnica, a kako krene ulazak u salu, mi pobegnemo i šetamo gradom. Nisam bio zainteresovan za pozorište, a sada je to moj život.

foto: Printscreen

PORODICA Savršen odnos s majkama njegove dece

BIVŠE ŽENE LJILJA I SRNA SU MOJE BOGINJE!

U kakvom ste odnosu ostali sa bivšim suprugama Ljiljanom Perović i Srnom Lango?

- Obe su mi rodile po jednog sina i one su od tog trenutka za mene postale boginje. Bez obzira na to da li su se one preudavale, imale ljubavnike, ja ću ih štititi do kraja života. U odličnim smo odnosima i nema razloga da bude drugačije.

foto: Dragan Kadić

Kakav je vaš trenutni emotivni status?

- Čovek sam penzioner. U ovoj fazi života nemam potrebu da se vezujem i da pored mene bude žena.Verujem u prijateljstvo. Kroz moj život su, osim dva braka, zaista prošle divne, pametne i lepe žene i ne mogu da se požalim na život što se toga tiče.

Kada ste to shvatili?

- Tek kad sam počeo da živim u Nišu. Moja maćeha je glumica i za godinu dana, koliko sam živeo s tatom i njom, shvatio sam da volim pozorište. Čim sam skapirao da tu nema matematike i fizike, koje su mi uništile moj mladi život jer sam stalno bio na popravnom, za mene je to bio spas.

Delujete kao da ste bili štreber.

- Naprotiv. Izbacili su me iz sarajevske gimnazije. Čak su ami zabranili mi upis u sve tamošnje gimnazije. Bio sam sarajevska baraba koja nije otišla s one strane zakona, ali me je pubertet savladao.

foto: Damir Dervišagić

Za vas misle da ste prek.

- Mlađe kolege pričaju da imaju neki strah od mene. Odabrao sam da imam malo prijatelja. Studenti koji su bili pod mojom palicom su mi rekli da su me se plašili. Kad su me bolje upoznali, postali su moja deca, a ja njihov tata.

Imali ste infarkt.

- Doktori me s vremena na vreme na to podsete. Ja sam to i zaboravio.

Naslednik

SIN PAVLE UČI ZA GLUMCA

Čime se bave vaši sinovi Filip i Pavle?

- Oni su pravi beogradski kaldrmaši na koje sam ja veoma ponosan. Filip radi, a Pavle je upisao akademiju, i to bez moje pomoći. On je još kao mali video šta Srna i ja radimo u životu i verovatno se zatrovao tom planetom i izrazio želju da bude glumac.

Kurir / LJILJANA STANIŠIĆ

Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Dragan Kadić, Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...