BOSANAC O ODLASKU IZ KONJICA: Beograđanin sam postao zbog žene
Foto: Dragan Kadić

Kompozitor o selidbi

BOSANAC O ODLASKU IZ KONJICA: Beograđanin sam postao zbog žene

Stars -

Član žirija „Zvezda Granda“ ispričao da je pre četiri decenije odlučio da se preseli u prestonicu jer je njegova sadašnja supruga Dunja upisala Ekonomski fakultet, a on je krenuo za njom

Dragan Stojković Bosanac početkom sedamdesetih godina doselio se u Beograd, ali ne zbog studija koje je trebalo da upiše, već da bi bio pored devojke Dunje, koja mu je kasnije postala supruga.

Poznati kompozitor i aranžer svoju sadašnju ženu je upoznao još kao dete, dok su zajedno živeli u bosanskom gradu Konjicu. Njihova ljubav počela je još u srednjoškolskim danima. Kada je Dunja upisala Ekonomski fakultet u Beogradu, Stojković je naprasno odlučio da krene za njom u prestonicu, iako je planirao da školovanje nastavi u Sarajevu.

foto: Privatna Arhiva

- Tada sam rekao ocu: „Tata, za mene je mnogo bolje da upišem fakultet u Beogradu nego da idem u Sarajevo. Veća je sredina, nemam ja šta da tražim ovde“. On me je poslušao. Bilo mu je lakše zato što sam pronašao vojni hotel u Beogradu u kom sam stanovao s popustom jer mi je otac bio vojno lice. Nisam mu rekao da idem u Beograd zbog toga što je Dunja otišla tamo, mada je on to verovatno i znao. Upisao sam Pravni fakultet, koji sam studirao dve godine, pa sam prešao na Ekonomski, gde sam i diplomirao, kao i Dunja. Venčali smo se posle devet godina - ispričao je Bosanac u emisiji „Iz profila“ i dodao da ima savršen brak:

- Nije imala interesovanje da postane poznata supruga poznatog muža, za razliku od drugih žena. Zahvalan sam joj zbog toga, ali i zbog činjenica da je sve ove godine bila posvećan odgajanju naše dece.

Kurir / Ivan Ercegovčević

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BOSANAC BRANI ĆERKI DA IZLAZI: Pogledajte kako se Džidža svađa sa tatom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track