KOMPOZITOR MIŠA MIJATOVIĆ ZA KURIR: Pomirio sam Zoricu s Vesnom i Miroslavom
Foto: Dragana Udovičić

Svedok estradnih ratova

KOMPOZITOR MIŠA MIJATOVIĆ ZA KURIR: Pomirio sam Zoricu s Vesnom i Miroslavom

Stars -

Glupo je raditi isti posao, sretati se na tezgama i snimanjima, a okretati glavu od nekog. Na estradi vlada sujeta, svi bi voleli da imaju hit, priča Miša za Kurir

Jedan od najpoznatijih kompozitora i šef Narodnog orkestra RTS Miša Mijatović tokom karijere duge 40 godina nagledao se na estradi svega i svačega.

Čuveni harmonikaš, koji iza sebe ima više od 1.200 pesama proslavio je mnoge pevače, za Kurir otkriva da je bio svedok mnogih estradnih svađa, ali i da je kumovao pomirenjima.

Saradnja sa suparnicama

Godinama je pokušavao da spoji dve suparnice - Zoricu Brunclik i Vesnu Zmijanac, kao i svog najboljeg prijatelja Miroslava Ilića s Brunclikovom i Šabanom Šaulićem.

- Posredovao sam u tome, bilo je dosta takvih slučajeva, ali to je sve bilo sporadično. Nisam direktno učestvovao u mirenju Vesne i Zorice, ali sam pokušao više puta da pomognem. Takođe sam bio prisutan kad su Miroslav i Zorica pružili ruku jedno drugom u Sarajevu na večeri. Oni nisu bili u nekoj žestokoj svađi, ali dugo nisu pričali. Glupo je, ipak, raditi isti posao, sretati se na tezgama, koncertima, snimanjima, a ne razgovarati. Neprijatno je kad okrećeš glavu od nekog - kaže Mijatović i dodaje da mu Vesna i Zorica nikad nisu zamerale što se druži sa obe:

- Vesna mi nikad nije zamerala što se družim sa Zoricom, i obrnuto. Daleko od toga. To je posao, a ja sam profesionalac. Radio sam istovremeno pesme i ploče Vesni i Zorici, Miroslavu i Šabanu, to je normalno. Nisu pravili problem čak ni kad izađu pesme, pa da su ljubomorni što je jedna veći hit od druge. Kad-tad oni se pomire, pa se opet posvađaju. Navikli smo na to.

foto: Printscreen

Ko se svađa, taj se voli

Uprkos svađama, Miša tvrdi da se pevači zapravo vole.

- Postoji sujeta, ali ne kažem da su zavidni i ljubomorni. Svi bi voleli da imaju hit. Nije to u toj meri da neko nekog mrzi ili mu želi loše, naprotiv, mislim da svako od njih voli da ima hit kao neki drugi pevač. Znate, 90 odsto pevača se lepo slaže, u dobrim su odnosima. Naravno, ima izuzetaka i konfliktnih osoba, ali nije baš to tako kao što se predstavlja. Oni se posle pet dana pomire, pa se opet posvađaju. Estrada je takva - završava Miša.

foto: Marina Lopičić

Pršti bakšiš

SVIRAO SAM GAŠIĆU NA PROSLAVI BIA!

Miša je svirao na proslavama mnogih političara, koji su ga uvek dobro čašćavali:

- Svirao sam i političarima i biznismenima. Pre tri večeri svirao sam na proslavi BIA Bratislava Gašića, gde je bilo oko 1.000 ljudi. Na privatnim žurkama zaradi se dobro jer su oni darežljivi, ali kad je malo zvaničnije, onda se uglavnom radi programski.

Kurir / Marija Dejanović

Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZORICA I KEMIŠ SA DECOM OTIŠLI U NEMAČKU: Brunclikova spakovala čak i pudlicu! Pogledajte atmosferu u avionu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja