OTIŠLI SU 2017. ALI SU OSTALA NJIHOVA DELA: Odlazili su jedan po jedan u CARSTVO NEBESKO
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Fonet

NIKAD NEĆE BITI ZABORAVLJENI

OTIŠLI SU 2017. ALI SU OSTALA NJIHOVA DELA: Odlazili su jedan po jedan u CARSTVO NEBESKO

Stars -

Brojne poznate svetske i domaće zvezde napustile su nas 2017. godine godine. Muzičari, pevači, glumci odlazili su jedan po jedan, ostavljajući za sobom besmrtna dela.

Dragan Mićalović (67)

Glumac Dragan Mićalović, otac glumica Slobode i Dragane, preminuo je 5. jula, iza sebe ostavivši veliki broj uspešno odigranih pozorišnih uloga za koje je bio i nagrađivan. Televizijskoj publici je ostao upamćen po ulogama u serijama “Srećni ljudi”, “Seljaci”, “Moj rođak sa sela”...

foto: Printscreen YT

Ljubiša Samardžić (81)

Legendarni glumac Ljubiša Samardžić preminuo je u septembru u 81. godini posle teške bolesti. Postao je istaknuto ime u jugoslovenskoj kinematografiji. Talenat ga je predodredio za velike uspehe, a posebnost koju je nosio u sebi učinila ga je legendom. Bio je oženjen Mirjanom, sa kojom je bio u braku 50 godina u braku. Za sobom je ostavio već legendarne filmove i serije, od „Vrućeg vetra” i „Policajca s Petlovog brda”, do „Neretve” i „Tri karte za Holivud”.

foto: Printskrin Youtube

Predrag Gojković Cune (85)

Legendarni pevač narodne muzike, čuven po pesmama „Janičar”, „Ljubav mi srce mori”, „Kafu mi, draga, ispeci”, otišao je 21. jula . Bio je vlasnik prve „zlatne ploče“ na Balkanu, a njegova karijera trajala je čak 70 godina.

foto: Dragana Udovičić

Bogoljub Mitić Đoša (49)

Poznati srpski glumac i humorista Bogoljub Mitić Đoša preminuo je iznenada u junu u 49 godini od posledica srčanog udara. Nadimak Đoša ili Bata Đoša je dobio po ulozi Đoše koju je igrao u TV seriji „Porodično Blago“. U TV seriji „Agencija za SiS“ je pored glavne uloge (Mulja) bio i saradnik na pisanju scenarija.

foto: Damir Dervišagić

Miki Jevremović (75)

Pularniji šlager pevač bivše Jugoslavije preminuo je u januaru 2017 od posledica moždanog udara. Iza njega su ostale pesme za sva vremena kao što su „Pijem“, „Ako jednom vidiš Mariju”, „S kim si sada kad je tužno vreme”...

Dona Ares (41)

Bosanska folk pevačica Azra Kolaković, koja je bila poznatija kao Dona Ares, preminula je posle duge i teške bolesti.

foto: Dragana Udovičić

Džeri Luis (92)

Veliki američki glumac, kralj komedije Džeri Luis umro je prirodnom smrću u 92 godini. Luis je, između ostalog, 1993. godine, uz Džonija Depa i Fej Danavej, glumio i u filmu "Arizona Dream" (Arizona Dream) Emira Kusturice. Slavu je stekao i na Brodveju, gde je 1995. godine u drami "Prokleti Jenkiji" (Damn Yankees) poneo titulu najplaćenije zvezde ikada. Izuzetno popularan širom Evrope, naročito u Francuskoj gde je postao poznat i kao "Kralj ludog" (Le Roi du Crazy), među brojnim nagradama, Luis je osam puta proglašen za najboljeg režisera, od toga tri puta upravo u Francuskoj i po jednom u Belgiji, Italiji, Nemačkoj, Holandiji i Španiji. Poslednji film, "The Trust", snimio je prošle godine. U njemu je igrao oca Nikolasu Kejdžu.

foto: Profimedia

Hju Hefner (91)

Osnivač magazina „Plejboj” i promoter poslednje umro je uz 91. godini, a poslednje dane proveo je u svom domu u Los Anđelesu, okružen voljenim „zečicama”.

foto: Profimedia

Rodžer Mur (90)

Legendarni glumac Rodžer Mur, koji je svojevremeno glumio agenta 007 Džejmsa Bonda, preminuo je u 90. godini.

(Kurir.rs/Foto Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track