Najnovije vesti

ŠABAN ŠAULIĆ PROGOVORIO O RAZVODU: Goca me je napustila zbog alkohola
Foto: Damir Dervišagić

Pukao joj film

ŠABAN ŠAULIĆ PROGOVORIO O RAZVODU: Goca me je napustila zbog alkohola

Stars
10:28h

Pobesnela je kad sam došao kući posle tri dana iz kafane. Tražila je razvod, a ja pijan kažem: „Pa može, ako tako hoćeš“. Dala mi papirić, ja to potpisao, misleći da se zeza

Šaban Šaulić je bio razveden samo dvadeset dana. Kralj narodne muzike ispričao je kako je došlo do toga da ga ostavi supruga Gordana, s kojom je već 42 godine u braku.

foto: Privatna Arhiva

Pevač se sa ženom rastao 1985, i to zbog alkohola.

- Mi smo se rastali na 20 dana, možda čak i manje. Goca je pobesnela zbog mog ponašanja, došao sam posle tri dana kući iz kafane mrtav pijan. Rekla mi je: „Ne može to tako, ti ne dolaziš kući, pa šta mi tebi uopšte značimo.“ Još nisam ni došao sebi, bio sam u nekom teškom alkoholu. Sećam se, tada sam s Radetom Vučkovićem non-stop pio po kafanama, kao creva smo bili. Sastavimo po nekoliko dana, ne vide nas ni kuća, ni deca, ni žena - ispričao je Šaban u emisiji „Iz profila“.

On je opisao kako je potpisao papire za razvod.

foto: Privatna Arhiva

Nedostajala mu žena

- Gordani je pukao film zbog toga, pa je tražila razvod, a ja onako pijan kažem: „Pa može, ako tako hoćeš.“ Dala mi neki papirić, ja to potpisao, misleći da se ona zeza. Međutim, kad sam se otreznio, shvatio sam da je ona bila ozbiljna i da smo se stvarno razveli. Ostao sam sam kući, a Goca je otišla s decom kod njenog oca. Tako sam ja po ceo dan sedeo sam u kući koja je bila ogromna, trzao se na svaki šum, sve pomislim: „Evo ih dolaze.“ Nisam mogao noću da zaspim, falili su mi i deca i Goca - prisetio se Šaulić.

foto: Privatna Arhiva

Porodica mu je mnogo nedostajala, ali i pored toga mu nije padalo na pamet da pozove Gordanu da se pomire. Čekao je da ona napravi prvi korak.

- Tad su mi došli drug i rođak, rođeni brat Hasana Dudića, da mi prave društvo, da ne budem sam u toj kućerini. Taman kad sam oguglao da ih više nema, da ću morati preko suda da tražim zahtev da viđam decu, dešava se preokret. Jedno jutro, ja izlazim iz kuće, a ono na kapiji poređani Mihajlo, Ilda, Sanela, Gordana. Samo su mi prošli neki trnci, ali sam hteo da pokažem stav da mi je svejedno. Tad mi Goca pitala: „Je l‘ mi možemo da uđemo u ovu kuću?“ Dobro sam razmislio šta ću reći, da opet nešto ne zabrljam. Rekao sam: „Upadajte.“ Odmah mi je kuća opet bila puna lepote i života ‚ kaže i dodaje:

Drugo venčanje

Posle toga smo se opet venčali, u jednoj kafani na Banovom brdu, samo što smo promenili kumove. Zorica Brunclik i Velja Milošević su nam kumovali i, eto, ispostavilo se da su nam njih dvoje taličniji - ispričao je pevač, koji je posle tog perioda supruzi posvetio pesmu.

- Rade Vučković napisao je moju autobiografsku pesmu „Gordana“ zato što smo bili bliski drugari i znao je celu moju situaciju. Bio je lukav, dobro je pisao, a valjda je hteo i malo da se ušlihta Goci posle svega - završio je Šaban.

foto: Privatna Arhiva

Pušač od desete godine

ALKOHOL SAM BATALIO, ALI CIGARETE NEĆU!

Nakon razvoda Šaban je prestao da se opija i luta po kafanama ali, kako je rekao, postoji nešto čega se nikada neće odreći. To su cigarete:

- Kad sam imao 10 godina, moj stariji rođak mi je dao cigaretu i rekao: „Ajde probaj, znaš kako ti dobro stoji cigara... Kao glumac izgledaš.“ I tako me on nagovori da probam.. Tad sam se prvi put onesvestio. Zato danas, kad me neko kritikuje zbog cigareta, ja mu kažem: „Pusti me, bez toga ne mogu.

Kurir / IVAN ERCEGOVČEVIĆ

Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUIS VIDEO:

NE ZNA SE KO JAČE SIJA: Ilda Šaulić zablistala pored luksuzne novogodišnje jelke!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja