PATRIJARH IRINEJ OSUDIO RIJALITIJE DA SU POGUBNI ZA MORAL OMLADINE: Evo kako su mu odgovorili NAJJAČI rijaliti igrači! ŠOK!
Foto: Fonet/kurir

U BOŽIĆNOJ POSLANICI O RIJALITIJIMA

PATRIJARH IRINEJ OSUDIO RIJALITIJE DA SU POGUBNI ZA MORAL OMLADINE: Evo kako su mu odgovorili NAJJAČI rijaliti igrači! ŠOK!

Stars -

Nakon što je patrijarh Irinej u božićnom intervjuu izrazio duboku zabrinutost za opstanak srpskog društva i porodice zbog pogubnog uticaja rijalitija na moral omladine, malo koja rijaliti zvezda bila je spremna da bespogovorno prihvati ovakav stav.

foto: Damir Dervišagić

Pevačica Vesna Vukelić Vendi, koja je u nekoliko navrata učestvovala u rijalitijima „Farma“ i „Veliki brat“, kaže da podržava mišljenje patrijarha. Patrijarha treba podržati jer je on miropomazan i iz njega govori Sveti duh. Istina je da je rijaliti devalvirao i izgubio na težini, postavši potpuna banalizacija života jer se sveo na nagon i telesinu. Rijaliti je postao javna kuća iz koje izlaze jeftini likovi, a za opstanak u njemu dovoljne su samo psovke. Na delu je vulgarizacija bez mozga i razmišljanja, bez morala i karaktera, a to je ono što je ukras čoveka. Naš zadatak je da vodimo sebe kroz život moralno, a ovo što gledamo u rijalitijima odavno se poživotinjilo. Čak i ono malo poznatih koje gledamo duševni su bolesnici, poput Lepog Miće, koji samo komunicira posredstvom psovki. A psovke su đavolje sluge - kaže Vendi.

foto: Damir Dervišagić

Maja Nikolić kaže da ni u jedan rijaliti nije ušla, a da se prethodno nije posavetovala sa svojim duhovnikom.

- Izuzetno poštujem patrijarha Irineja, koji je često pričešćivao mene i mog sina, kao i pokojni patrijarh Pavle, i verujem da su obojica naši veliki duhovni oci. Imam svog duhovnika kog slušam i uvek sam dobijala blagoslov za svaki rijaliti u kom sam bila. Bez blagoslova ne bih ni smela da uđem u rijaliti. S druge strane, smatram da nam je sve dozvoljeno, iako nam ne ide sve u korist - kaže Nikolićeva koja je učestvovala u „Farmi“ i „Velikom bratu“.

foto: Marina Lopičić

Pevač Era Ojdanić kaže da više od patrijarhovih reči ceni slobodu čoveka na izbor.

- Poštujem sve što je patrijarh Irinej rekao, ali to ne znači da sve devojke treba da idu u manastir. Svako radi ono što želi, a u moje vreme devojci se prilazilo tako što je uzmeš za mali prst i odigraš kolo. To je bilo doba poštovanja, a danas odeš u klub, priđeš devojkama i tvoje su. Pravoslavac sam, ali pratim trend i zbivanja i dopadaju mi se današnje devojke - kaže Era.

Pevač kaže da više od patrijarhovih reči ceni slobodu čoveka na izbor.

foto: Damir Dervišagić

Pevačica Lepa Lukić kaže da je uvek vodila računa kako se ponaša u rijalitiju, te da ne vidi na koji način je izvršila poguban uticaj na srpsku porodicu:

- Što se mene tiče, mogu da zabrane rijalitiji, a i ne moraju, ne interesuje me. Znam da nikada nisam uradila nijednu ružnu stvar, ali ako patrijarh stvarno smatra da rijaliti uništava porodicu, neka ga ukinu. Sigurno neće pitati Lepu Lukić.

foto: Damir Dervišagić

(Kurir.rs/Alo/Foto Pritnscreen/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track