DIVNINA MAJKA PROSI: Umrećemo od gladi!
Foto: Svet, Printscreen

Porodica učesnice „Zadruge“ grca u nemaštini

DIVNINA MAJKA PROSI: Umrećemo od gladi!

Stars -

Moli prolaznike u Svilajncu Tek ćemo u ponedeljak dobiti pomoć, do tada nemamo ništa. Imam pet dinara u džepu, ne mogu ni žvaku da kupim, zapomaže Milijada Savić

Porodica učesnice „Zadruge“ Divne Milanović živi na rubu egzistencije, pa je njena majka prinuđena da prosi na ulici!

Milijada Savić danima sedi ispred Doma zdravlja u centru Svilajnca sa ispruženom šakom i moli prolaznike da joj daju koji dinar.

- Pomozite, molim vas, da mi preživi porodica. Nemamo ništa, uzeli su nam čak i dete - zapomagala je Milijada.

Ekipa Kurira posetila je Divnine roditelje u selu Gložane, a njena majka je zakukala čim nas je ugledala na kapiji:

- Nemamo od čega da živimo! Tek ćemo u ponedeljak dobiti pomoć, do tada nema ništa. Imam pet dinara u džepu, s tim novcem ne mogu ni žvaku da kupim mojoj Milici.

Divnina sestra Milica potvrdila je majčine reči da često nemaju šta da jedu.

- Mama moli za pomoć i dobri ljudi nam pomognu, kao i komšiluk. Od pomoći koju mesečno dobijamo ne možemo da preguramo mesec, a tata je već star i ne može mnogo da radi. Dok je mala Kristina bila kod nas, on se mučio zbog nje, a sad neće. Uzdamo se u Divnu da će nam biti bolje kad izađe iz „Zadruge“ - rekla je Milica.

Divnina porodica više puta je tražila pomoć i od njenog supruga Marka Kocića nakon što je diskvalifikovan iz rijalitija.

- Baš sam pre tri-četiri dana bio kod Divninih roditelja u Gložanima i pomogao sam im. Ja imam para jer radim i majka mi šalje iz inostranstva. Pomogao sam i oko bašte, malo im sredio dvorište i tako. Šta da radim, moram ih gledati - rekao je Marko za Kurir.

foto: Kurir

Šokirao socijalnu službu

HOĆE DA MI VRATE ĆERKU, ALI IMAM PREČIH OBAVEZA

Marko za Kurir tvrdi da socijalna služba iz Svilajnca danas treba da mu vrati dvogodišnju ćerku Kristinu, koju mu je oduzela 16. novembra zbog neadekvatnih uslova u kojima je živela kod Divninih roditelja. Međutim, izgleda da su mu neke stvari zasad preče od deteta.

- Danas idem u socijalnu službu u Svilajnac, a onda u Ćupriju da se vidim s Kristinom. Ako hoću, dete može da pođe sa mnom kući. Vratiće mi je, ali zamolio sam ih ako mogu da sačekaju nekoliko dana da završim neke obaveze i onda ćerka može da bude sa mnom - rekao je Marko, a na pitanje koje su to obaveze bitnije od njegove ćerke, nije imao odgovor:

- E pa sad, to su obaveze... Neke... Ne morate sve da znate. Ali ja ću da ih zamolim da pripaze Kristinu još malo.

Kurir / Marija Dejanović

Foto: Svet/N.Kostić, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) MARKU I DIVNI DNK OPET ODUZELI ĆERKU: Mogu da je uzmem kad god hoću ali neću jer će me vratiti u rijaliti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track