SUDBINSKA PESMA: Bekvalac i Šerifovićka je nisu prepoznale, ali je jednoj ipak bila suđena
Foto: Promo

SUDBINSKA PESMA: Bekvalac i Šerifovićka je nisu prepoznale, ali je jednoj ipak bila suđena

Stars -

I dok je ljubav publike prema pesamama Baneta Opačića obično na prvo slušanje, sa pevačima nije uvek takav slučaj, čak ni kada je u piutanju megahit poput „Pametna i luda“ koji se najpre nije dopao ni Mariji Šerifović ni Nataši Bekvalac, iako je pobednici „Evrosonga“ potom otvorila novo poglavlje karijere.

Pesma “Pametna i luda” je pisana za Natašu Bekvalac. Nataša je slušala, ali bez reakcije, rekla je da joj fali nešto u tekstu, nešto u melodiji, i pesmu sam sklonio po strani gde je stajala neko vreme. Posle izvesnog vremena se javila Marija Šerifović, došla kod mene da pričamo o njenoj novoj pesmi i ja sam se slučajno setio da već imam nešto što bi bilo idealno za nju. Ali, ni Marija nije baš sjajno reagovala, tekst joj je bio prekomplikovan i previše poetski… Ipak, verovao sam u taj spoj, bio sam uporan i nagovorio je da pesmu otpeva – seća se Opačić rada na umetničkom delu koje je ne samo promenilo karijeru jedne od najboljih pevačica u zemlji, već je bilo začetak snimaka iz studija koji su od Opačića napravili regionalni fenomen.

foto: Promo

To je bio prvi snimak koji sam postavio na “instagramu” I tajao je 15 sekundi. “Pametna i luda” je otvorila potpuno novo poglavlje Marijine karijere kao i stila pesama koje spajaju pop i folk na jedan potpuno drugačiji način. U isto vreme to je bio početak snimaka iz ateljea koji su danas već naširoko poznati i najavili su mnoge velike hitove – rekao je Bane koji će svoje hitove na radost publike otpevati na prvom solističkom koncertu zakazanom za 11. maj u Centru “Sava”.

(Promo tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track